18 september 2015 401 woorden, 2 min. gelezen

Klantenervaring : ’La Grange des Pères’ maakt gebruik van zintuiglijke marketing

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoe creëert u een band met uw klanten en kunt u hun loyauteit verhogen? Twee cruciale vragen voor een bedrijf. Onafhankelijke wijnboeren hebben meer dan het gemiddelde van trouwe klanten nodig om te kunnen overleven. Lees hier wat iemand van […]

Hoe creëert u een band met uw klanten en kunt u hun loyauteit verhogen? Twee cruciale vragen voor een bedrijf. Onafhankelijke wijnboeren hebben meer dan het gemiddelde van trouwe klanten nodig om te kunnen overleven. Lees hier wat iemand van hen deed om de klantentevredenheid en –loyauteit te verhogen.

Onafhankelijke wijnboeren onder prijsdruk

Het zal u niet verrassen: veel wijnboeren hebben het moeilijk om het product van hun harde werk te verkopen. De meesten maken gebruik van indirecte verkoopkanalen en verkopen hun wijn aan tussenpersonen (met uiteindelijk een fel verminderde winstmarge). Alhoewel op die manier grote hoeveelheden kunnen verkocht worden, blijft het grote nadeel van onrechtstreekse verkoop de heel zwakke winst.
Onze voorgaande marktonderzoeken tonen aan dat rechtstreeks verkopen aan de consument twee- tot driemaal meer winst oplevert. Toch is rechtstreeks verkopen verre van eenvoudig. Wijnboeren moeten een goed bijgehouden klantenbestand hebben om hun kansen op verkoop te optimaliseren en een beetje aan marketing doen om hun klanten op de lange termijn te activeren en behouden.

Zintuiglijke marketing kan een hulp zijn om uw klanten trouw te maken

La Grange des Pères, een bekend Frans wijndomein vond een manier om de band met zijn klanten te versterken. In de video hieronder (waarvoor dank aan Thomas Cabrol van wijnbar N5 voor zijn toestemming), ziet u dat elke doos wijn van 12 flessen een verrassing bevat.

Als u de doos opent, ontdekt u verse kruiden van het domein. Door dit kleine geschenk krijgt u wellicht meer gevoel en emotie, zo niet voor de wijnboer dan toch voor zijn product.

Tips voor uw marketingstrategie

‘Klantenervaring’ is een modewoord geworden, een « buzzword » zoals ze het in het Engels zeggen. Iedereen zegt het aan te bieden, maar is dat wel zo? In de realiteit is zaken doen toch heel anders en zijn er weinig bedrijven die echt een vernieuwende klantenervaring aanbieden; en daardoor geeft het initiatief van La Grange des Pères me nog meer voldoening; het is eenvoudig en past bij het verkochte product.
Als u zich ook in deze niche wilt vernieuwen, werk dan als volgt. Denk eerst na over mogelijke herinneringen of emoties die uw merk bij uw klant kan oproepen. Ten tweede probeert u na te gaan hoe u dat gevoel kunt materialiseren. De cruciale vraag daarbij is de volgende: hoe kunt u die herinneringen en emoties tastbaar maken?

Hulp nodig? Twijfel niet om ons te contacteren.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *