5 februari 2024 826 woorden, 4 min. gelezen

Growth managers posten niet genoeg op LinkedIn

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
In dit exclusieve onderzoek ontdekt u dat growth managers in B2B-bedrijven eigenlijk niet erg actief zijn op LinkedIn. Het zijn opmerkelijke cijfers. Dit is duidelijk nadelig voor hun vermogen om leads te genereren.

Er bestaat weinig twijfel over dat LinkedIn HET sociale netwerk is voor B2B-bedrijven. Iedereen probeert de geheimen van het algoritme van LinkedIn te achterhalen om zo zichtbaar mogelijk te zijn. Toch blijkt uit ons onderzoek naar de LinkedIn-activiteit van 503 B2B-growth managers dat 43% van hen de afgelopen 3 maanden niets heeft gepost. De resultaten die we in dit artikel onthullen zijn daarom verrassend voor professionals die verantwoordelijk zouden moeten zijn voor de groei van hun bedrijf.

Neem contact op met marketingonderzoeksbureau IntoTheMinds

Statistieken over de activiteit van growth managers op LinkedIn

 • 43% van de growth managers heeft de afgelopen 3 maanden niets op LinkedIn geplaatst
 • 29,04% van de growth managers heeft de afgelopen 12 maanden niets op LinkedIn geplaatst
 • 60,4% van de growth managers creëerde gemiddeld minder dan één post per maand
 • Growth managers hebben de afgelopen 3 maanden gemiddeld 5,7 berichten gepubliceerd (maar de mediaan is 1, wat betekent dat 50% van hen de afgelopen 3 maanden minder dan één keer heeft gepost!)
 • De meest actieve growth manager publiceerde 149 berichten in 3 maanden (gemiddeld meer dan één keer per dag!)

Waarom is LinkedIn HET essentiële sociale B2B-netwerk?

LinkedIn is een networkingplatform voor professionals. Zoals ik in dit artikel over statistieken van LinkedIn aantoonde, hebben sommige leden dit begrepen en vermenigvuldigen ze hun connecties om een zo breed mogelijk netwerk te hebben. 8,84% van de leden op LinkedIn heeft meer dan 10.000 connecties.

LinkedIn ziet zichzelf als een netwerktool en maakt geld vrij voor de functies die helpen bij het genereren van leads:

 • Directe contacten via inMail
 • Geavanceerde zoekmachine voor het vinden van leads

De trend van growth hacking vormt hierop geen uitzondering. De opkomst is grotendeels gebaseerd op de gegevens die beschikbaar zijn op LinkedIn.

LinkedIn is een professioneel netwerk, dus het is een ideaal speelterrein voor mensen die op zoek zijn naar B2B-klanten. Met meer dan een miljard gebruikers zitten uw prospects ongetwijfeld op LinkedIn. Het zou daarom logisch zijn om te verwachten dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de groei van een bedrijf (growth managers) aanwezig zijn op LinkedIn.

Het onderzoek dat we bij 503 van hen hebben uitgevoerd, bracht enkele verrassingen aan het licht.

Methode

We namen een willekeurige steekproef van 503 LinkedIn -profielen die actief zijn in B2B-bedrijven en waarvan de functietitel ‘growth manager’ was. Vervolgens bestudeerden we de profielen van deze 503 mensen individueel en codeerden:

 • de datum van de laatste post (na 1 week LinkedIn geeft een geschatte datum aan: de precisie wordt dan minder en wordt geteld in weken, dan maanden, dan jaren);
 • het aantal posts dat in de afgelopen 3 maanden is geschreven.

Met de term ‘post’ bedoelen we een publicatie die minstens één woord bevatte dat door de persoon in kwestie was geschreven. Het delen van inhoud zonder er tekst aan toe te voegen werd daarom niet als een post geteld.

Linkedin managers

43% van de growth managers creëert geen content op LinkedIn

In de eerste analyse keken we naar het aantal berichten dat in de afgelopen 3 maanden gepubliceerd was. Ter herinnering, we telden alleen ‘posts’ in de strikte zin van het woord, d.w.z. een publicatie onder de naam van de persoon die minstens 1 woord bevatte. Reacties, delen zonder tekst toe te voegen en ‘likes’ zijn dus niet meegeteld.

Ten eerste zien we dat 43,2% van de growth managers de afgelopen 3 maanden geen inhoud heeft gecreëerd. Bovendien heeft in deze periode:

 • 13,9% slechts één post gemaakt
 • 7,3% er 2 gepubliceerd
 • 6,7% er 3 gepubliceerd

Met andere woorden, 60,4% van de growth managers maakte gemiddeld minder dan één post per maand. Dat is erg weinig voor professionals die verantwoordelijk zijn voor de groei van hun B2B-bedrijf.

Maar is dit echt verrassend? Contentmakers zijn nog altijd zeldzaam, ongeacht het medium. Of het nu via een blog, podcast of video is, het creëren van content blijft een uitzonderlijke activiteit. Ik ben gewend om te zeggen dat voor elke 99 mensen die content consumeren, er slechts 1 is die het produceert. Uiteindelijk geldt deze waarheid ook voor growth managers.

Linkedin managers

Growth managers posten niet vaak genoeg op LinkedIn

In de tweede analyse hebben we beter gekeken naar de datum waarop growth managers voor het laatst op LinkedIn hebben gepubliceerd. Deze analyse maakt het mogelijk om de eerder verkregen resultaten te verfijnen, omdat we ons hier niet langer beperken tot de laatste 3 maanden. Sommige growth managers waren zo inactief op LinkedIn dat we 10 jaar terug moesten gaan om een spoor van hun laatste activiteit te vinden.

Uit de analyse blijkt dat 71% van de growth managers de afgelopen 12 maanden actief is geweest op LinkedIn. Met andere woorden, 29% van de growth managers heeft de afgelopen 12 maanden niets op LinkedIn gepost. Een uiterst opmerkelijk resultaat. 12% heeft zelfs niets gepost in de afgelopen 2 jaar. Deze mensen hebben echt niets begrepen van de dynamiek op LinkedIn.

Conclusie

Dit onderzoek onder 503 growth hackers die geregistreerd staan op LinkedIn, toont aan dat zelfs onder deze professionals contentcreatie zeldzaam blijft. Growth managers die voor B2B-bedrijven werken, maken dus te weinig gebruik van het potentieel van LinkedIn voor zichtbaarheid en leadgeneratie. Misschien moeten ze toch maar van beroep veranderen?Posted in Onderzoek.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *