16 juni 2023 526 woorden, 3 min. gelezen

Een charter voor 100% ChatGPT-vrije inhoud

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Het is niet nodig om afwijzend te staan tegenover technologie. Maar wel is het essentieel om de grenzen ervan te begrijpen en een stap terug te zetten. Op het gebied van contentcreatie, bijvoorbeeld, heeft ChatGPT een ware aardbeving veroorzaakt. Nooit […]

Het is niet nodig om afwijzend te staan tegenover technologie. Maar wel is het essentieel om de grenzen ervan te begrijpen en een stap terug te zetten. Op het gebied van contentcreatie, bijvoorbeeld, heeft ChatGPT een ware aardbeving veroorzaakt. Nooit eerder was het zo eenvoudig om zielloze, repetitieve artikelen te maken. Als contentmakers hun lezers waarde willen blijven bieden, is het essentieel dat ze innovatief en kritisch blijven en de door ChatGPT beloofde algoritmische opmaak weigeren.

Daarom ben ik vastbesloten om u te blijven voorzien van ideeën en inhoud die 100% menselijk zijn.

Dit is ook de reden waarom we, op initiatief van Yann Gourvennec, een “100% ChatGPT-vrij” label lanceren. Dit label gaat vergezeld van een manifest (zie aan het einde van het artikel), d.w.z. een handvest dat naar eer en geweten moet worden nageleefd. Dit is niet alleen een oefening in stijl. Het is een echt onderscheidend kenmerk waar u uw voordeel mee kunt doen.

label 100% chatgpt free


Differentiatie is de enige manier om publieksloyaliteit op te bouwen

Generatieve AI is een echte lastpost geworden. Artikelen zijn handelswaar geworden. Ze worden in massa geproduceerd en zien er onvermijdelijk allemaal hetzelfde uit (zie mijn onderzoek naar de gelijkenissen van door ChatGPT geproduceerde content). Het resultaat zal onvermijdelijk een verarming van deze content zijn, omdat ChatGPT zich zal voeden met content die het zelf heeft gegenereerd.

Deze algoritmische bloedverwantschap voorspelt niet veel goeds, of toch wel. Het zal echte makers van inhoud de kans geven om hier als winnaar uit te komen. Het zal Google tijd kosten om hieruit te geraken. Maar uiteindelijk zullen degenen die zich richten op het produceren van kwaliteitsvolle content en het schrijven voor andere mensen, er als winnaar uit komen. Als u geïnteresseerd bent, bekijk dan zeker mijn podcast over dit onderwerp.

image of red tomatoes to illustrate lack of differentiation on the serp

Humoristische afbeelding gepubliceerd op LinkedIn door Samuel Schmitt. Ze illustreert het gebrek aan differentiatie tussen de inhoud die op de SERP wordt weergegeven.

 


De beperkingen van ChatGPT zullen steeds duidelijker worden

Los van de gelijkenis van de geproduceerde inhoud, blijven hallucinaties een van de grootste problemen met generatieve AI. Sterker nog, ik denk dat degenen die het serieus getest hebben, erop terugkomen, net zoals Bindu Reddy (zie tweet hieronder).

tweet bindu reddy on chatgpt use

Volgens Yann LeCun zal het probleem van hallucinaties alleen maar toenemen. Tijdens een conferentie aan de Northeastern University in mei 2023 zei hij zelfs dat dit type algoritme gedoemd was te verdwijnen (zie onderstaande video).

Menselijke creativiteit heeft dus nog een lange weg te gaan. Dat heb ik een paar jaar geleden aan iedereen die het wilde horen al meegedeeld.


Een charter voor 100% menselijke inhoud

Om dit idee tot leven te brengen, moest het op papier worden gezet. Dat is wat een kerngroep van ontwerpers, onder leiding van de uitstekende Yann Gourvennec, heeft gedaan. Het resultaat is een logo (aan het begin van dit artikel) en een charter, dat u hieronder kunt vinden. Dit charter garandeert dat wat u leest, de inhoud die u consumeert, niet door een machine is gemaakt.

 

Charte du contenu 100_ humain collectif de sites webs des humains


Posted in Innovatie.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *