4 augustus 2014 548 woorden, 3 min. gelezen

Audi City: een interactieve en ultramoderne klantervaring

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De kans is groot dat u nog nooit een “Audi City” heeft bezocht. Er bestaan er namelijk slechts drie: in Beijing, Londen en Berlijn. Die in Berlijn opende in februari en ik had het geluk ze uitgebreid te kunnen bezoeken tijdens […]

De kans is groot dat u nog nooit een “Audi City” heeft bezocht. Er bestaan er namelijk slechts drie: in Beijing, Londen en Berlijn. Die in Berlijn opende in februari en ik had het geluk ze uitgebreid te kunnen bezoeken tijdens mijn verblijf daar begin april.

Het is eigenlijk eenvoudig. Van de ene kant wordt de beschikbare ruimte voor de klassieke autoverkoop steeds beperkter.  De grote bieden inderdaad weinig plaats voor de “normale” autohandel. Dat verklaart de heksenketel die voorafgaat aan het op de markt brengen van een A+ oppervlakte, zoals in Parijs toen Virgin zijn afdeling op de Champs Elysees sloot. Er was toen veel getouwtrek bij de grote merken en Volkswagen won uiteindelijk het pleit.

Anderzijds zijn auto’s steeds meer personaliseerbaar en zijn er miljoenen mogelijkheden mogelijk. Geen verdeler kan dus garanderen een wagen in huis te hebben, die ook maar een beetje aan de wensen van zijn klant beantwoordt. Het risico bestaat dus altijd dat een klant niet tevreden is als hij zijn wagen uiteindelijk krijgt geleverd.

Autoverkoop in de XXIste eeuw

Het antwoord van Audi daarop is simpel: gebruik de laatste technologieën om een 3D-beeld van de toekomstige wagen te geven.

Audi City zit vol met interactieve reuzeschermen tegen de muren, waarmee u een wagen naar eigen smaak kan samenstellen en visualiseren. U kunt de binnen- en buitenkant bekijken, de koffer en deuren openen, naar het melodieuze geluid van de motor luisteren (zeer aangenaam bij een Audi R8). U kunt de wagen configureren met touchscreens, waarbij u via bewegingstechnologie (zoals bij Microsoft Kinect) kunt navigeren tussen de menu’s, of u kunt een van de medewerkers vragen om hun iPad mini te gebruiken, die ze hanteren om het geheel vanop afstand te controleren.

Ik besloot de wagen van mij dromen samen te stellen, een RS7, een van mijn lievelingsmodellen van Audi. Zoals u op de filmpjes en foto’s hieronder ziet, is het resultaat echt verbluffend. Eenmaal u de perfecte combinatie heeft gevonden, diegene die uw bankrekening plundert, kunt u uw meesterwerk via Facebook of Twitter delen of verzenden via email (wat ik deed). U kunt het ook printen.  Elke configuratie krijgt een unieke code en barcode , zodat u de volgende keer als u een Audi City bezoekt niet helemaal opnieuw moet beginnen. Met de scanner naast elk touchscreen kunt u direct uw configuratie opzoeken. U kunt uw bezoek ook voorbereiden door uw droomwagen online samen te stellen; de code die u krijgt, kunt u dan in Audi City in het systeem ingeven om dadelijk uw voertuig te visualiseren. Het is magisch. Leve de technologie.

Er staan maar 4 voertuigen opgesteld in Audi City. Tijdens mijn bezoek stond er een witte RS7, van de nieuwe S1 (in Brussel gemaakt). Op de eerste verdieping stond er een cabrio A5 en een limousine A8 naast die andere attractie van de winkel, een muur vol 3D-schermen. Met een 3D-bril wordt u letterlijk ondergedompeld in de wereld van Audi en kunt verschillende films zien waarin de wagens van deze constructeur uit Ingolstadt worden voorgesteld.

Audi City is het resultaat van een samenwerking tussen Audi en Designit, een wereldbedrijf in design dat als doel heeft de band met de consument in de verkooppunten te versterken door een unieke klantervaring te creëren met bestaande technologieën.



Posted in Innovatie.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *