13 december 2021 623 woorden, 3 min. gelezen

Kijkcijfers Netflix: zware concurrentie voor de meest bekeken films en series

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Netflix publiceert voortaan zijn wekelijkse kijkcijfers in de vorm van een top 10 van het aantal wereldwijd bekeken uren. Hoewel Netflix alleen het totale aantal bekeken uren publiceert, zijn deze gegevens toch zeer zinvol voor wie wil begrijpen hoe de […]

Netflix publiceert voortaan zijn wekelijkse kijkcijfers in de vorm van een top 10 van het aantal wereldwijd bekeken uren. Hoewel Netflix alleen het totale aantal bekeken uren publiceert, zijn deze gegevens toch zeer zinvol voor wie wil begrijpen hoe de kijkcijfers van de topfilms en -series van Netflix evolueren. In dit artikel analyseren we de gegevens van de meest bekeken Netflix films en series in 4 categorieën:

De kijkcijfers van Netflix worden berekend van maandag tot zondag en worden de dinsdag erop gepubliceerd. Onderstaande conclusies zijn gebaseerd op basis van de cijfers (Engelse site) van 28 juni tot 7 december 2021.

Netflix: verrassende statistieken over de meest bekeken films en series

 • Squid Game (Zuid-Korea) is de meest bekeken inhoud in alle categorieën (2.157 miljard uur bekeken op 7 december 2021)
 • Voor Squid Game is het aantal bekeken uren bijna vertienvoudigd tussen de 1e week (63 miljoen uur) en de 3e week (572 miljoen uur!)
 • De “houdbaarheid” van Engelstalige films is zeer kort: ze staan gemiddeld slechts 1,9 weken in de Netflix top 10
 • De levensduur van buitenlandse reeksen is de langste van het aanbod: die in de top 10 staan, blijven daar gemiddeld 3,5 weken
 • Van de Engelstalige films is Red Notice de enige die al drie weken op rij bovenaan staat
 • Series hebben een andere dynamiek dan films. De beste series blijven langer aan de top dan films

Wat zijn de meest bekeken films en series op Netflix?

Om deze vraag te beantwoorden maken we een onderscheid tussen films en series.

Bij de series is de top 3:

 • Squid Game, seizoen 1
 • Maid: Limited Series
 • You, seizoen 3

Deze 3 series alleen al zijn samen goed voor 3,3 miljard kijkuren.

most viewed movies on Netflix

Wat films betreft, is de top 3:

 • Red Notice
 • Army of Thieves
 • Love Hard

Deze 3 films zijn samen goed voor 612 miljoen kijkuren.

most viewed movies on netflix


Engelstalige films op Netflix

Engelstalige films staan maar kortstondig in de top 10, in het beste geval maar 2 weken (met als opmerkelijke uitzondering “Red Notice”). Erger nog, in deze categorie worden films die de toppositie hebben bereikt, meestal de volgende week op die positie vervangen. De onderstaande grafiek toont een scherpe daling die voor bijna alle films in de rangschikking dezelfde is.

Red Notice, een film die in november 2021 werd uitgebracht, vertoont een andere dynamiek met een cumulatief kijkcijfer dat veel hoger ligt dan alle andere films. Het is ook de enige die 3 weken op de eerste plaats heeft gestaan.

dynamics of english films consumption on netflix top10


Buitenlandse films op Netflix

De niet-Engelstalige films die bovenaan de Netflix-ranglijst staan, hebben dezelfde dynamiek als de films die in het Engels zijn gemaakt. Zij komen de ranglijst direct binnen op de eerste plaats en hun publiek daalt snel. Sommige titels “houden” het langer vol in de top 10. Blood Red Sky, een actiefilm, wist 7 weken in de ranking te blijven.

audiences Netflix non english films


Engelstalige series

Series hebben een dynamiek die heel anders is dan die van films. Dit is vooral zichtbaar bij Engelstalige series die op een bepaald moment de top van de ranglijst bereiken.
Hun “levensduur” in de top 10 bedraagt inderdaad 5,6 weken, terwijl een serie die de toppositie niet haalt, zijn levensduur met 3 weken ziet verminderen (2,4 weken).

Vergeleken met Engelstalige films blijven series ook langer op de eerste plaats staan.

dynamics of TV dhows in English consumption on netflix top10


Buitenlandse series

Er zijn veel buitenlandse series op Netflix. In deze categorie is de kampioen aller tijden in termen van kijkuren: Squid Game. Deze Zuid-Koreaanse serie wist wereldwijd meer dan 2 miljard kijkuren te accumuleren. Dat is drie keer meer dan de verschillende seizoenen van zijn meest serieuze concurrent: Money Heist (beter bekend in zijn Spaanse versie “La Casa De Papel”).

Squid Game ging meteen naar de top van de hitparade en explodeerde letterlijk in week 2 en 3, met respectievelijk 448 miljoen bekeken uren in week 2 en 571 miljoen in week 3.

audiences Netflix non english TV shows

 

 

 

 

 

 

 

 Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *