22 mei 2018 307 woorden, 2 min. gelezen

Kunstmatige intelligentie belooft grenzen veiliger te maken

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Dit is een van de meest nuttige toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) die ik sedert lang heb gezien: een virtuele douanebeambte die aan de grens passagiers controleert en met gezichtsherkenning detecteert en voorspelt of passagiers bij het beantwoorden van bepaalde […]

Dit is een van de meest nuttige toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) die ik sedert lang heb gezien: een virtuele douanebeambte die aan de grens passagiers controleert en met gezichtsherkenning detecteert en voorspelt of passagiers bij het beantwoorden van bepaalde vragen al dan niet de waarheid vertellen.

Het onderzoeksprogramma Automated Virtual Agent for Truth Assessments in Real-Time (AVATAR) werd gefinancierd door de ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Het wordt momenteel getest aan de grens tussen Arizona en Mexico. De bewerking wordt in de onderstaande video weergegeven

Oogmeting (Engels) is een van de vele technologieën waarmee AVATAR is uitgerust om controles uit te voeren: oogbewegingen, veranderingen in stem en houding, onmerkbare bewegingen van de gezichtsspieren zijn allemaal aanwijzingen die een passagier kunnen verraden die iets te verbergen heeft en daardoor een risico vormt voor de nationale veiligheid.

Dit project is het resultaat van het gezamenlijke werk van onderzoekers van de Universiteit van San Diego en de Universiteit van Arizona.

Niet alleen het vooruitzicht van virtuele grensagenten zijn veelbelovend in operationele termen beloven om de grensoverschrijdingscapaciteit te vergroten (vergeet niet hoe lang het duurt om grensoverschrijdende controles uit te voeren?), maar naar mijn mening is het ook een stap voorwaarts op ethisch vlak. Menselijke controles zijn inderdaad gebaseerd op factoren (objectief of niet) die soms onethisch kunnen zijn (Cathy O’Neil liet in haar boek zien (Engels) dat de controles in de Verenigde Staten bevooroordeeld waren en grotendeels gericht waren op minderheden). Geautomatiseerd screenen met virtuele agenten belooft een nieuw tijdperk waarin alle passagiers gelijk zullen worden behandeld. De aanwijzingen die worden gebruikt om passagiers te beoordelen, moeten objectief zijn en alleen worden gebruikt om risico’s te voorspellen. De grenzen zullen ook veel veiliger worden gemaakt door een grotere verwerkingscapaciteit door het vergelijken van de gezichten van passagiers met die van criminelen die in politiedatabases zijn geregistreerd.

Afbeelding : shutterstock



Posted in Innovation.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *