Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Winkel van Sonia Rykiel in Londen: wat een klantenervaring!

Dit is geen winkel. Het is een salon. In Londen heet Sonia Rykiel (Frans) u welkom in een Parijse salon in het rood geschilderd, een salon waarvan u misschien al droomde, maar dat u nog nooit zelf kon beleven.  Alles in deze winkel is ontworpen om een heel bijzondere sfeer te creëren, namelijk die van het DNA van het merk Rykiel. Sonia staat synoniem voor de Franse geest; Rykiel brengt daarom een bepaald beeld over dat klanten naar zichzelf willen omzetten.

Rykiel is geen alledaags merk. Het is een merk met een zeer sterke identiteit; het wordt gedragen om iets uit te drukken. Die uitdrukking van de identiteit verklaart de keuze van rood in deze winkel. Het is een concretisering van de bevestiging van de identiteit, een uitdrukking van de wil om zich te differentiëren.

Ook de boeken die zichtbaar zijn op de winkelrekken verdienen het om bekeken te worden. In elke andere winkel zouden valse boeken zijn gebruikt (spaarvraag: waarom zou men tijd en geld verspillen aan een secundair decoratief element? Maar niet bij Sonia Rykiel. Want hier zijn boeken niet alleen decoratie. Boeken maken integraal deel uit van de geest van het merk, ze maken deel uit van het imago. Dit is de reden waarom al deze boeken echt zijn, allemaal geschreven in het Frans en allemaal door beroemde Franse auteurs die herinneren aan het erfgoed van het merk en de traditie waarin het is ingeschreven.

Is het niet fascinerend om te zien hoe je de identiteit van een merk kunt raden door alleen te kijken naar de inrichting van een van de verkooppunten? Niet alle merken gaan zover als Sonia Rykiel in hun marketing op verkooppunten. Maar wees er wel van bewust dat hoewel de meeste details op het eerste gezicht niet helemaal worden begrepen, de klanten er onbewust toch rekening mee houden. Dat is het wonder van de marketing. Je bouwt een beeld op en versterkt het met details die hier en daar verspreid liggen. Het maakt integraal deel uit van de klantenervaring.

Hebt u ooit nagedacht over hoe uw merkimago tot uiting komt in al uw klantcontactpunten? Wilt u een externe mening, stuur ons dan zeker een bericht. Wij helpen u graag verder en analyseren eerst samen met u uw klantenroute. Vanuit die “klantenroute” volgen er uiteenlopende aspecten zoals de inrichting van een winkel, het ontwerp van een website of verpakking of de dienstverlening aan de klant.

Sleutelwoorden:

 

Tags: , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *