Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Wat u verkoopt interesseert uw klanten niet!

Echt waar! Als u denkt dat uw klanten echt geïnteresseerd zijn in uw producten, vergist u wiuch. Dit is toch wat Rita Gunther McGrath aangeeft in een van haar boeken (Market Busters), een goede tijd geleden gepubliceerd (in 2005; wat de dag van vandaag een eeuwigheid is).

Dit is hoe het eerste hoofdstuk begint:

“Most of your customers or clients really don’t care about what you sell. They spend little time even thinking about it. In fact, few of your customers or clients are likely to regard doing business with you as an exiting event. It certainly isn’t a highlight in their busy lives. In short, the business issues that seem all-consuming from where you sit often have very little resonance with your customers.”

Uitlokkend? Zeker. Brutaal? Zonder twijfel, maar ook evenzeer waar. Dit is inderdaad een van de meest vreemdste problemen van het huidige management. Onze ondernemingen zijn zo geobsedeerd met zichzelf dat ze de essentie van hun succes beginnen te vergeten: hun klanten! Deze zeer belangrijke mensen zijn begiftigd met betekenis en emoties en zo complex dat ze niet stoppen met onder elk litteken te kijken.

Het is tijd, vooral in deze onzekere periode die we hier ook tegenkomen, om zicht opnieuw te verbinden met de basis. Geef de prioriteit aan de klanten!

Vreemd genoeg, hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt, hebben te weinig ondernemingen de kans gegrepen om rond hun producten een heel andere klantervaring te creëren die echt beantwoorde aan de behoeften van de klanten. Degenen onder jullie die durven om wat energie op te offeren laten hun concurrenten in hun schaduw. Het is nog nooit so simpel geweest om een duurzaam concurrentievoordeel te ontwikkelen.

Mijn conclusie.

We doorkruisen een periode die zowel troebel als buitengewoon. Troebel omdat we allemaal in de mist zitten; buitengewoon omdat deze onzekerheid de ondernemingen verlamt en de kans geeft aan de meest ondernemende en visionaire om een onaantastbare voorsprong op de concurrentie te nemen.

Ik bevestig met klem dat het nog nooit zo gemakkelijk is geweest om concurrentievoordelen en aan marktaandeel te winnen en te houden. Terwijl dat al uw concurrenten door de prijzen geobsedeerd zijn, concentreert u u op de klantervaring en maak u klaar om de vruchten te plukken.

Tags: , ,

Pierre-Nicolas est Docteur en Marketing et dirige l'agence d'études de marché IntoTheMinds. Ses domaines de prédilection sont le BigData l'e-commerce, le commerce de proximité, l'HoReCa et la logistique. Il est également chercheur en marketing à l'Université Libre de Bruxelles et sert de coach et formateur à plusieurs organisations et institutions publiques. Il peut être contacté par email, Linkedin ou par téléphone (+32 486 42 79 42)

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *