De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Waarom dalen prijzen in tankstations niet zo sterk?

Share This Post On

De prijs van de ruwe olie mag dan op het laagste peil in 12 jaar staan, de klant merkt daar weinig van aan het tankstation. De prijsdalingen liggen er alleszins niet op hetzelfde niveau.

We dachten dat het misschien goed was om enkele officiële cijfers bijeen te zoeken om een objectieve analyse te maken van de evolutie van de olieprijzen en ze te vergelijken met de prijzen van diesel en benzine. We gebruikten daarvoor de officiële cijfers van de voorbije 9 jaar (november 2006-december 2015).

Alleen officiële bronnen werden in aanmerking genomen: een overheidsbron voor de gemiddelde maandprijs (in dollar) van een petroleumvat en demaximumprijzen van diesel en benzine, zoals vastgesteld door de Belgische regering. Hieronder ziet u het resultaat.

De prijzen aan het tankstation volgen de trend

Zoals u merkt, volgen de prijzen van benzine en diesel redelijk goed de prijsschommelingen van de ruwe olie. Toch merkt u ook aan de plotse daling in juli 2008 dat de consument niet volledig van de prijsvermindering profiteert. Tussen juni en december 2008 daalde de prijs van ruwe olie met 65%, maar de benzine- en dieselprijzen gingen met slechts 27% en 30% omlaag.

Hetzelfde gebeurde in augustus 2014 toen de olieprijs met 30% daalde. Benzine en diesel volgden met slechts 12% en 13%.

Het omgekeerde is echter ook waar. Als de prijs van ruwe olie stijgt, wordt slechts een gedeelte van die stijging doorgerekend aan diesel en benzine. Kijk bijvoorbeeld naar wat gebeurde tussen januari en mei 2009. De prijs van de ruwe olie steeg met 40%, maar benzine en diesel stegen met slechts 0,6% en 13,7%.

 

Besluit

De prijs van ruwe olie weerspiegelt maar een fractie van benzine of diesel. De rest bestaat uit omzettings- en distributiekosten en…taksen (veel taksen zelfs).

Met andere woorden, ook al zou een vat ruwe olie morgen gratis zijn, ook dan zou u nog moeten betalen voor benzine of diesel.

Foto Shutterstock

Tags:

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *