Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Vuitton creëert wederom een opmerkelijk uitstalraam

Louis Vuitton is een voorbeeld voor alle handelaars die naarstig op zoek zijn naar een aantrekkelijk uitstalraam voor hun winkel. U herinnert zich misschien het artikel dat we eerder schreven over de uitstalramen van de flagship store van Vuitton op de Champs-Elysees. De levensgrote gouden dinosaurussen waren gewoonweg spectaculair.  De teams van LVMH werken niet alleen aan buitengewone concepten voor winkelramen, maar ook aan de verspreiding en vernieuwing ervan over de hele wereld (zie een ander voorbeeld hier).

Het is een feit dat nooit tevoren zozeer het accent werd gelegd op het concept van een winkel als factor van differentiëring. Door die zoektocht naar differentiëring gaan ondernemers een beroep doen op bedrijven gespecialiseerd in design om innovatieve inrichtingen te c reëren en zo de klantervaring te verhogen dankzij nieuwe technologieën, en eveneens te vernieuwen in het gebruik van materialen. U kunt u deze initiatieven overigens volgen op deze zeer goede blog: Retail Design.

Eens de innovatie is geplaatst en succes heeft, wordt zij niet zelden gekopieerd, geïmiteerd en in andere winkels toegepast. Zo was er enkele jaren geleden een tendens die kleinhandelaars stimuleerde om grondstoffen te gebruiken, vooral hout. Toen ontstonden minimalistische winkels, die bijvoorbeeld houten palletten als decor gebruikten. Dat was origineel in het begin, maar bleek al snel vermoeiend naarmate het meer en meer werd toegepast. (Te) veel handelaars denken het wondermiddel te hebben gevonden: een origineel decore dat als concept tegelijk goedkoop is. Helaas door goedkoop te willen werken, wordt men goedkoop. Design is niet iets wat zich zomaar laat improviseren.

Wellicht is het door dat overmatige gebruik, dat de originaliteit van het idee verloren doet gaan, dat de ploeg van Vuiton geïnspireerd werd om heel chique palletten te creëren. In plaats van in dezelfde sfeer te hervallen, kozen zij ervoor het idee om te vormen om er een luxueus element van te maken, en wellicht ook om zich vrolijk te maken over diegenen die niets van design begrijpen. Zoals u op de foto’s hieronder ziet, toont de flagship store van Vuitton op  de Champs-Elysées momenteel een decor van palletten in goud, zilver en zwart.

Tags: , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *