Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Uberize.me: is het mogelijk om via deeleconomie 2500€/maand te verdienen?

Christophe Charlot (journalist bij Trends/Tendances (Frans)) lanceerde in april 2016 een experiment onder de naam Uberize.me. Zijn doel was simpel: op één maand tijd 2500 € verdienen door allerhande kleine taken uit te voeren die worden aangeboden via de deeleconomie (chef bij Menu Next Door, leverancier bij Deliveroo/Take It Easy, …).

Christophe filmt zijn ervaringen en post korte video’s op zijn youtube kanaal (Frans). Kijk er zeker eens naar; ze tonen u de andere kant van een leven dat niet altijd zo « rooskleurig » is als men het zich voorstelt. U ontdekt ook dat het leven van een niet-professionele chef bij Menu Next Door veel stress en koud zweet met zich meebrengt (naast de logistieke problemen inherent aan een niet-professionele keuken).

Hieronder vindt u enkele interessante cijfers over Menu Next Door (Frans), die een beeld geven van het business model:

  • 80% van de chefs van Menu Next Door houden het bij slechts één ervaring (eigenlijk bieden ze één enkel menu aan zonder vervolg)
  • Gemiddeld verkoopt een chef Menu Next Door 25 menu’s.
  • Christophe maakte 138 € winst voor ongeveer 15 uur werk, hetzij gemiddeld 9,2 €/uur)

Conclusie

Vorig jaar hadden we het herhaaldelijk over het probleem van de uberisering van de maatschappij en de samenwerkingseconomie in het algemeen. We gingen van absoluut enthousiasme naar een meer pessismistische kijk op het fenomeen. Het experiment van Christophe Charlot met Menu Next Door toont aan dat  uw brood verdienen met deze « mini-jobs » niet zo eenvoudig is. U moet eerst een reputatie opbouwen (wat ook een uitdaging is, zoals u leest in dit artikel) en die reputatie nadien proberen te behouden (een andere uitdaging die overigens tot afwijkend gedrag leidt). Deze donkere kant van mini-jobs verklaart wellicht waarom 80% van de amateur-koks die hun kans wagen bij Menu Next Door het maar bij één keer houdt.

Tags: , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *