Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Tip: laat uw klanten uw producten uitproberen om tot kopen aan te zetten

Wij gaven eerder al aan dat de kans dat een product of dienst verkocht wordt groter wordt wanneer de klanten de gelegenheid krijgen het uit te proberen en het te ervaren.

Dit sleutelprincipe wordt perfect toegepast door Bodum, een Deens merk van keukengerei. Hun vlaggenschipwinkel opende in 2011 aan de Avenue de l’Opéra in Parijs en heeft een interessante twist. De helft van de eerste verdieping is gereserveerd voor klanten die de producten van het merk willen testen. Fruit en groenten zijn gratis beschikbaar en u kunt zelfs de keuken gebruiken om een compleet recept te maken als u daar zin in hebt.

 

Tips voor uw marketingstrategie

Software-uitgevers hebben al lang begrepen dat het van essentieel belang is om de gebruiker zonder risico te laten proberen voordat hij hoopt op een verkoop. Zo werd het concept shareware geboren. Deze strategie om de klant te laten proberen is echter veel minder gebruikelijk dan het lijkt. Nu u zich bewust bent van de voordelen ervan, moet u zich afvragen hoe, in welke vorm en in welke context u uw product of dienst ter beschikking kunt stellen van uw klanten om uit te proberen.

Tags: , , , ,

Pierre-Nicolas est Docteur en Marketing et dirige l'agence d'études de marché IntoTheMinds. Ses domaines de prédilection sont le BigData l'e-commerce, le commerce de proximité, l'HoReCa et la logistique. Il est également chercheur en marketing à l'Université Libre de Bruxelles et sert de coach et formateur à plusieurs organisations et institutions publiques. Il peut être contacté par email, Linkedin ou par téléphone (+32 486 42 79 42)

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *