Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Shayp, een nu al geslaagd ondernemersverhaal

U weet intussen dat we bij IntoTheMinds houden we van ondernemers en succesverhalen. Maar waarom hebben we Shayp (Engelse site) over het hoofd gezien? Deze start-up bevindt zich immers in hetzelfde gebouw als wij en heeft al enkele grote successen behaald (o.a. een mooie fundraiser [Franse site] van € 450.000 in 2020). Het was dus logisch dat we de evolutie ervan volgden en besloten om het een klein beetje te stimuleren via de media.

Een onweerstaanbaar waardevoorstel

Shayp heeft een technologische oplossing gevonden (1ste goed punt) voor een probleem van verspilling van een natuurlijke hulpbron (2de goed punt), waardoor gebruikers aanzienlijk konden besparen (3de goed punt). De natuurlijke hulpbron waarover we het hebben is water. De voorbije jaren zijn er tal van artikelen en rapporten verschenen waarin wordt aangetoond hoe de veroudering van een netwerk kan leiden tot immens grote verliezen.

Als we het op deze manier samenvatten, is de equatie onweerstaanbaar. Shayp surft op een waardevoorstel dat niet nieuw is, maar dat tot nu toe meer gericht was op de besparing van elektriciteit en gas.

De oorzaak van de problemen aanpakken

Hier wordt ervoor gekozen de oorsprong van het probleem aan te pakken. Het systeem van Shayp spoort inderdaad waterlekkages op via een slimme meter. Het systeem is, zoals te verwachten, vooral gericht op grote verbruikers (lokale overheden, appartementsgebouwen, fabrieken), die dit beschouwen als een manier om een structureel probleem met weinig kosten op te lossen.

De video die we hebben gemaakt richt zich minder op de technologische aspecten dan op de ondernemende aspecten. Zoals Alexander McCormack in de video uitlegt, komt het idee van Shayp voort uit de toevallige ontdekking van een behoefte. Dit is een klassieke manier van ondernemen. Marktbehoeften worden inderdaad vaak ontdekt door persoonlijke ervaringen.

We laten u kennismaken met dit mooie verhaal en het huidige team rond het Shayp-project.

 

Tags: ,

Pierre-Nicolas est Docteur en Marketing et dirige l'agence d'études de marché IntoTheMinds. Ses domaines de prédilection sont le BigData l'e-commerce, le commerce de proximité, l'HoReCa et la logistique. Il est également chercheur en marketing à l'Université Libre de Bruxelles et sert de coach et formateur à plusieurs organisations et institutions publiques. Il peut être contacté par email, Linkedin ou par téléphone (+32 486 42 79 42)

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *