Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Salon “ Franchise Expo ” in Parijs: nieuwigheden en onze selectie

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Het salon « Franchise Expo » bestaat al dertig jaar. De editie 2014 vond plaats van 23 tot 26 maart; meer dan 500 ondernemingen stelden er hun franchiseconcept voor.

Er waren verscheidene sectoren vertegenwoordigd: de dienstensector natuurlijk, maar ook horeca, superettes en warenhuizen, detailhandels, mode, immobiliën, … Er was wat voor ieders smaak en beurs.

Zoals u ziet is de lijst erg lang, maar sommige categorieën of sectoren waren oververtegenwoordigd: eenderde van de exposanten waren restaurants en voedingswinkels.

 Au Bureau, The Kase, G-Star Raw: eerste prijs voor de beste stands

Terwijl sommige exposanten en merken alles uit de kast haalden om zichtbaar over te komen en alle facetten van hun onderneming zo goed mogelijk te belichten (vooral op het vlak van opstelling en klantervaring in hun verkooppunt), was ik verrast dat er bij veel merken omzeggens enkel een tafel en twee stoelen stonden omzich voor te stellen, maar dat er geen “voelbaar” voorbeeld aanwezig was waarmee ze hun concept kunnen verkopen. Dat was voor mij toch wel teleurstellend.

Gelukkig waren sommige stands ongelooflijk goed opgevat en voorbereid. Onze eerste prijs gaat naar de Groupe Bertrand voor « Au Bureau » en « Irish’ pub » waarvan de verkooppunten op identitieke wijze werden nagebouwd op het salon. Er sprak veel professionalisme uit en deze stands «overschaduwden » een beetje de stands en merken rondom. Bravo.

Een ander sterk moment (en een zeer interessante marketingontdekking) was het concept van  The Kase, opgericht door Jean- Emile Rosenblum (de ex-ceo en oprichter van Pixmania die, na de tegenslag met de overname door Dixons, met The Kase een nieuwe ondernemingsuitdaging vond). We zullen The Kase later in detail toelichten, maar noteer nu dat het volgens mij de meest overtuigende klantervaring (en misschien zelfs de enige) van het salon voorstelde.

Ik werd ook goed ontvangen op de stand van G-Star Raw waar de huisdesigners kozen voor een nogal….ongewone stijl (die ons echter wel aanstond en die zeker tot praten aanzet: « spreek goed of spreek slecht, maar spreek over mij »). Op deze stand werd een hondenoutfit in jeans op een nogal originele mannequin geplaatst, zoals je hieronder ziet.

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *