Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

RecSys 2018: alles over de toekomst van aanbevelingssystemen

Wat is de toekomst van aanbevelingsalgoritmen en welke zijn de technologische ontwikkelingen op dit gebied? Als  u met deze vragen in uw hoofd zit, kan ik u alleen maar aanraden om dit jaar de RecSys-conferentie (Engelse site) in Vancouver, Canada, bij te wonen. Als u zich afvraagt wat RecSys betekent, dat is heel eenvoudig: “aanbevelingssystemen”. Q.e.d.

Dit is al de 12e editie van deze conferentie, die deel uitmaakt van de reeks conferenties over aanbevelingssystemen de ACM (Association for Computing Machinery).
Vorig jaar was ik lid van de leescommissie voor het deel van deze conferentie dat was gewijd aan ethische aspecten van aanbevelingssystemen. Bij die gelegenheid werd een workshop (FATRec, Engelse site) in het leven geroepen over billijkheid, verantwoordingsplicht en transparantie in aanbevelingssystemen. Dit is een heel nieuw thema dat het onderwerp was van een veelgeprezen keynote van Michael Ekstrand (hoogleraar aan de Universiteit van Boise in Idaho) tijdens de editie 2016. Hij is de vader van de FATRec-workshop.
U herinnert zich wellicht dat ik Michael Ekstrand in 2017 heb uitgenodigd voor de opening van DigitYser, de Brusselse incubator voor datawetenschap. Bij deze gelegenheid organiseerden we de allereerste bijeenkomst gewijd aan ethiek in de datawetenschap.

Logischerwijs werd het onderwerp ethiek belangrijker na het Cambridge Analytica-schandaal en de FATRec-workshop had dus alle reden om te blijven bestaan. Des te logischer dan ook dat de FAT-conferentie dit jaar in New York werd gehouden (en overigens een ongelooflijk succes was).

Dit jaar heeft het organisatiecomité (waarvan ik de eer heb lid te mogen zijn) voor 10 uitstekende bijdragen (onderzoeksartikelen of stellingnames, Engels) gekozen die zullen worden aangevuld met twee presentaties: een door Shalaleh Rismani en de andere door mijzelf als voorzitter van het Big Data Initiative van de ERU.

Als u zich nog niet hebt geregistreerd, haast u dan snel, want de plaatsen voor de conferentie en de workshop zijn bijna volzet.

Tags: ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *