Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Raidlight: nog een goed voorbeeld van co-creatie

Mijn aandacht werd door een van mijn cliënten gevestigd op de firma Raidlight (Engelse site) en haar welbekende “Design Workshop”.

Raidlight is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van producten voor hardlopers. De originaliteit van de formule ligt in de eerste plaats in de persoonlijkheid van de oprichter, zelf een hardloopliefhebber die zijn bedrijf heeft opgericht om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van liefhebbers zoals hijzelf, en in de methode voor het ontwerpen van de producten.

Deze laatste worden ontworpen in samenwerking met de klanten (die soms aan de oorsprong van de producten liggen) en de onderaannemers. Ik weet niet of deze manier van werken het resultaat is van een bewuste keuze (ik heb de zwakte om te geloven dat het niet zo is) of dat het het resultaat is van een briljante intuïtie van de oprichter Benoît Laval, maar ik moet toegeven dat Raidlight het perfecte voorbeeld is van de ideeën die ik verdedig.

 
Mijn mening:
De methoden die Raidlight gebruikt lijken mij zowel co-creatie (zie mijn laatste artikels over dit onderwerp) als de “Lead User Method” van Herstatt en Van Hippel.

Ik zou graag in contact komen met de oprichter van Raidlight om meer te weten te komen over zijn inzichten…

Tags: , ,

Pierre-Nicolas est Docteur en Marketing et dirige l'agence d'études de marché IntoTheMinds. Ses domaines de prédilection sont le BigData l'e-commerce, le commerce de proximité, l'HoReCa et la logistique. Il est également chercheur en marketing à l'Université Libre de Bruxelles et sert de coach et formateur à plusieurs organisations et institutions publiques. Il peut être contacté par email, Linkedin ou par téléphone (+32 486 42 79 42)

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *