Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Pronto’café : nog een innovatief mobiel product

Vorige week gingen onze artikels over mobilite it en we illustreerden die trends met Mobili’thé , een innovatief product van het bedrijf  Qwetch, waarmee u in de loop van de dag uw thee zowel kan maken als meenemen.

Een ander interessant product dat we in september laatst ontdekten op het Gourmet Food&Wine salon in Parijs  is Pronto’Café.

Een mobiele oplossing voor instant koffie

Pronto’Café is een 100% biologisch afbreekbaar zakje, waarmee u koffie kunt maken in eender welke recipiënt die u bij de hand hebt. Het concept is heel origineel en inzake mobiliteit deksels goed doordacht. Het zakje past zich gemakkelijk aan aan alle maten van kopjes en glazen die u bij de hand hebt. Het enige wat u nodig heeft, is warm water.

De prijs bedraagt ongeveer 0,5 € per zakje (5 € tot 6 € voor 10).

Welke markt is er voor Pronto’Café ?

Alhoewel Pronto’Café elegant en vernieuwend is, vrees ik dat het product moeilijk zijn weg naar de markt zal vinden. Daar zijn meerdere redenen voor.

Ten eerste is er een groeiende tendens om capsules te gebruiken. De verklaring is simpel: het is praktisch en elegant.

Dan is er de prijs van nieuwkomers op de markt van koffiecapsules. Die is min of meer gelijk aan de prijs van Nespresso. Concurrenten proberen onder de 0,30 € per stuk te gaan. Dat is dus de referentieprijs.

Daarom vraag ik me af of Pronto’Café haar plaats op de Franse markt zal vinden. Het koffieverbruik is de laatste 10 jaar veranderd. Van een functionele drank is men overgaan naar een verbruikshandeling, indien niet intellectueel dan toch ervaringsgericht. Het hedonisme heeft zijn bestaansreden hervonden.

Consumenten zoeken nu een rijke ervaring die eenvoudig in gebruik is en ik vrees dat Pronto’Café net van die tendens afstapt.

De toekomst zal uitwijzen of ik gelijk heb. Hebt u in afwachting nog vragen over innovatieve producten of wilt u weten of er een markt is voor uw volgende uitvinding, neem dan gerust contact op met ons voor advies of een marktstudie.

Tags: ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *