Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van IntoTheMinds agentschap
Advies in Data & IT

Nieuwe emoticons: het Facebook algoritme nog verbeterd

Het algoritme van Facebook wordt nog preciezer dankzij de nieuw knoppen die het sociaal netwerk zopas heeft toegevoegd. Jarenlang was de verwachte “Dislike” knop tot zowat een stadslegende geworden (zelfs Mark Zuckerberg verwees ernaar wat de grootste aficionados hoop gaf, cf. dit artikel in The Guardian,  ), maar uiteindelijk koos  Facebook ervoor om een nieuwe reeks emoji in te voeren, waarmee nieuwe emoties kunnen worden toegevoegd. aan content De nieuwe functies omvatten “Geweldig”, “Grappig, “Verbluft”, “Boos”, “Verdrietig”.

Met die knoppen kan Facebook, zonder u het merkt, een beter profiel van u opstellen en haar adverteerders een nog betere segmentering aanbieden. Hoe werk dat?

Waren de interesses via de “Like” knop voldoende nauwkeurig?

De vraag bij deze stap is te weten of de informatie die Facebook verwerkte wel voldoende kwaliteit bevatte om een betrouwbaar profiel van de gebruiker op te stellen. Die vraag is cruciaal voor adverteerders, want ze bepaalt de relevantie van hun reclameboodschappen.

Het antwoord op die vraag zal wellicht voor altijd een mysterie blijven, maar we kunnen redelijkerwijs aannemen dat de invoering van de nieuwe knoppen het bewijs is van de fouten waarmee het algoritme van Facebook worstelde. Interessant om weten is dat de variabele “interesses” onlangs van de Facebook API werd verwijderd.

Wat is de rol van de nieuwe emoji in het segmenteringsalgoritme van Facebook?

Met de nieuwe knoppen kan Facebook het engagement tussen de gebruiker en de getoonde inhoud op verschillende niveaus filteren.  Iets wat volgens ons veel slimmer is dan een gewone “Dislike” kop (ook al kan met die laatste een grote segregatie gedaan worden wat voorkeur betreft). En dat leidt tot meer nauwkeurigheid in de toegangsvariabelen van het algoritme en zeer waarschijnlijk tot meer kwaliteit in de segmentering.

Gelijktijdig zou deze betere segmentering moeten leiden tot een meer nauwkeurig afgebakende doelgroep en een betere return on investment voor merken die de API van Facebook gebruiken om gerichte reclame te maken.

Tags: , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *