Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Merkidentiteit: het merk Hublot mikt op technologie in zijn winkels

Innovatie is een onbetwistbaar marketingelement voor de kleinhandel, vooral als het gaat over differentiatie in de winkels. Innovatie in de kleinhandel kom meestal eerst van bovenaf, te zeggen van luxemerken die de middelen hebben en de noodzaak ondervinden om te investeren in het behoud van hun merkimago. Zo ook voor de invoering van nieuwe technologieën in winkels. Het zijn over het algemeen zij die tot de luxemerken behoren die de laboratoria worden van creatieve marketeers. Vandaag willen we u een innovatie voorstellen die we ontdekten in de winkel van Hublot op de Place Vendôme in Parijs. Hublot is een horlogemerk dat behoort tot de LVMH-groep en dat momenteel wordt bestuurd door Jean-Claude Biver, een marketinggenie die aan de basis stond van de renaissance van Blancpain.
Hublot is een horlogemerk met een sterke positionering op technologie en stijl. De Hublot-uurwerken vertonen inderdaad een sterke persoonlijkheid. Omdat ze niet kunnen bogen op een lange traditie zoals die van Breguet of Patek Philippe, probeert Hubot zich te differentiëren op andere aspecten, met name innovatie. Niet alleen innoveert het merk in het gebruik van nieuwe materialen, maar ook in design, zowel voor de horloges als de winkels. We hadden het eerder al over 
hun uitstalramen die op zijn minst uitzonderlijk zijn. Nu ontdekten we een vernieuwende technologie in de winkel zelf. Oordeel zelf.

Sommige glazen panelen in de verkoopruimte lijken een uitzonderlijke magie te bezitten. De vensters verspreiden wonderbaarlijke afbeeldingen zonder dat er een projecter of ander toestel zichtbaar is. Eigenlijk zijn het niet echt vensters. Het gaat om een zeer dunne laag glazen blaadjes waar metalen deeltjes door elkaar heen gaan via elektrische stroom. Alles werkt op elektrochromisme. Het resultaat is verbazingwekkend. Kijk naar de video hieronder om uzelf te overtuigen.

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *