Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Marktonderzoek: de sector van de eSport sector heeft 400 miljoen klanten

De eSport, een sector waarvoor we nog nooit eerder een marktstudie hebben uitgevoerd. Het gaat om videospelletjes waarvoor echte sportwedstrijden worden georganiseerd.

Op het  IBC 2017 (Engels) woonde ik een presentatie bij van Michiel Bakker (Ginx TV, Engels), die mijn aandacht trok (mijn gebrek aan interesse in de eSport is waarschijnlijk een teken dat ik ouder word).

Hier enkele cijfers die ik van de presentatie onthield en die ik bijzonder interessant vond om hier te vermelden voor degenen die geïnteresseerd zijn in deze markt.

  • De sector van de eSport begint de traditionele sporten te overtreffen: er zijn bijvoorbeeld meer tv-kijkers (43 miljoen) voor de League of Legends Season 6 dan voor de Wereldcompetitie basketbal (40 miljoen) of de NBA -inale (31,02 miljoen). Laten we dit echter niet fout inschatten, want deze cijfers vergelijken vermoedelijk de cumulatieve toeschouwersaantallen van een League of Legends-seizoen met het aantal toeschouwers van één evenment (de NBA-finale).
  • De omvang van de eSportmarkt wordt momenteel op 400 miljoen mensen geraamd (vrijwel evenwichtig verdeeld over de fans van eSport -191 miljoen- en de occasionele toeschouwers -194 miljoen-). Verwacht wordt dat dit cijfer tegen 2018zal stijgen naar 450 miljoen, tegen 2019 naar 516 miljoen en tegen 2020 naar 589 miljoen. Wie had 10 jaar geleden voorspeld dat eSport zo’ n enorme vlucht zou nemen? Ik alleszins niet.
  • 4 games domineren de markt: Dota2, Hearthstones, Counter Strike Global Offensive en League of Legends. Onder deze 4 blockbusters zijn er 7 games van niveau 2 en 6 games van niveau 3 (hier (Engels) vindt u meer informatie over deze hiërarchie).
  • De prijzen voor eSport-toernooien zijn sinds 2005 aanzienlijk gestegen (het equivalent van $ 3,5 miljoen). Ze bleven tot 2010 vrij stabiel ($ 5,2 miljoen), maar stegen daarna geleidelijk en verdubbelden bijna elk jaar tot $ 19,8 miljoen in 2013, $36 miljoen in 2014, $61 miljoen in 2015 en $93 miljoen in 2016.

 

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *