Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Marketingstrategie: Hello Bank opent een pop-up store in Brussel

Het beste van de technologie

De pop-up winkel toont verschillende zones waar u de allernieuwste technologieën kunt uitproberen. Het parcours begint met een armband, die is uitgerust met een RFID-chip. Nadat u ze om uw pols heeft gedaan, kunt u ze activeren door ze te “verbinden” met uw Facebookaccount. Zo krijgt Hello Bank automatisch uw gegevens (en kan ze naderhand contact met u opnemen). Eenmaal dat is volbracht, kunt u naar de verschillende stands gaan om er de beschikbare nieuwe technologieën uitproberen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen het aanmaken van uw eigen T-shirt op een aanraakscherm, uw lichaam scannen en een hologram van uzelf visualiseren of een 3D-figuur van u maken. De gebruikte 3D-technologie is die van BotMaker, het merk dat ook wordt gebruikt in de pop-up store Le FabShop van BHV dit jaar. De 3D-printkwaliteit is aanvaardbaar, maar is niet te vergelijken met die van de startup TwinKind. In de winkel wordt ook gebarenherkenning toegepast om de klantervaring nog beter te maken. Als u binnenkomt, ziet u een tafel in het midden die wordt gebruikt als informatiestand van de bank (het is tevens de enigste tastbare band met de bankwereld). Naast de bar (waar u een koffie of een frisdrank kan nuttigen, of een sandwich kan eten) staat een Kinect waarmee u, mits wat fysieke oefeningen, 1 euro korting krijgt op uw sandwich.

Een ruimte voor co-working

Op de eerste verdieping is een ruimte voor co-working ingericht (net zoals in de basiswinkel in Berlijn). Hello Bank werkt overigens samen met het Startup Weekend en nodigt van 10 tot 12 oktober ondernemers uit.

Besluit

Hello Bank koos voor een sluwe marketing om nieuwe klanten aan te trekken door een universum te creëren waarmee die klant vertrouwd is en dat attractief is voor deze sector. De inrichting van de winkel doet vermoeden dat de doelgroep bestaat uit geeks, jonge liefhebbers van moderne technologieën en ondernemers (wellicht uit de IT-sector).

Tags: , , , , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *