Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Lilo : kweek uw eigen aromatische kruiden 3.0

In 2014 zagen we op het voedingssalon SIAL verscheidene innovaties van het type GIY («Grow It Yourself”). Verschillende bedrijven hadden namelijk de trend gelanceerd om “uw eigen champignons te kweken”, een nichetrend uit 2014 die nog altijd voortduurt (we hadden het eerder al over  Gumelo). Zo heeft in Brussel de start-up PermaFungi  wortel geschoten (zag u de woordspeling?). Op het salon SIAL 2016 vonden we minder GIY-producten, maar er was er eentje dat ons interessant leek om met u te delen: Lilo.

Lilo biedt een oplossing voor een probleem waarmee we allemaal te maken hebben: het kweken van kruiden in de keuken. Als u al eens probeerde om basilicum, peterselie of andere kruiden te kweken, merkte u wellicht dat uw plantje al vlug na aankoop begon weg te kwijnen en het leven liet. Het lijkt wel alsof deze kruiden geprogrammeerd waren om in uw keuken te sterven.

Lilo lost dit probleem op dankzij LED en imitatie-daglicht  

Lilo is een toestel dat het daglicht imiteert en optimale groeiomstandigheden nabootst. Dankzij de LED-verlichting is het energieverbruik minimaal, aanpasbaar en is de groei van de plantjes verzekerd. U kunt minstens 3 maanden genieten van verse kruiden binnen handbereik.

8 aromatische kruiden en 3 bloemen naar keuze

Lilo ontwikkelde een intelligent business model op basis van weerkerende inkomsten dankzij de aankoop van vullingen (kleine potjes met een substraat en zaadjes om te kweken). Naar keuze kunt u verscheidene variëteiten kweken: basilicum, paarse basilicum, peterselie, mint, koriander, melisse, salie, thijm. Daarnaast zijn er drie bloemen die het gamma vervolledigen: dwergzonnebloem, petunia, postelein. Lilo wordt verkocht tegen 99,90 € en de vullingen zijn verkrijgbaar op de website van Prêt-à-Pousser voor 5,90 €

1,65m € voor meer groei en verdubbeling van het personeel  

De start-up van 12 personen heeft de ambitie om Lilo tot in de keuken te krijgen. Het minste wat we kunnen zeggen, is dat ze erin geslaagd zijn hun visie over te brengen aan de investeerders, want ze kregen onlangs een financiering van 1,65m €. Dat geld zal vooral worden gebruikt om het personeelsaantal te verhogen, aldus de persverantwoordelijke die we spraken op SAL.

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *