Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Innovatie SIAL 2016: courgettenestjes van Fiordelisi

Zoals we in eerdere artikelen al aanhaalden, is het voedingssalon  SIAL 2016 een plaats waar wereldwijde innovaties samenkomen; ook innovaties met een hoge graad van mislukkingen. Het is inderdaad zo dat ik vaak ontgoocheld was in zogenaamde innovatieve producten. Maar toch was er één product dat me kon verbazen en dat bovendien nog innoverend is ook, namelijk de courgettenestjes van het Italiaanse bedrijf Fiordelisi (Engels).

De ‘courgettenestjes’ worden gemaakt van courgettes die eerst in fijne lintjes worden gesneden en vervolgens zongedroogd. De nestjes lijken veel op de gelijkaardige tagliatelle en worden overigens op dezelfde manier bereid als pasta. Vier jaar van onderzoek en ontwikkeling was er nodig om dit product te kunnen maken. Voor de productie van 10 g ‘courgettenestjes’ is een hele middelgrote courgette nodig. Het bedrijf dat het product op de markt brengt, schat dat een volwassen portie 20 g bedraagt (daarover valt te discuteren, want 20 gram, zelfs gehydrateerd tijdens het koken, leek me weinig, maar had ik op dat moment grote honger).

Vanuit gastronomisch oogpunt zijn de courgettenestjes echt wel lekker en zitten ze vol met smaak. Ze zijn ook anders dan andere bereidklare producten, die ik eerder al mocht testen. Ik zou wel wat geld hebben gewed op het succes van dit product als het niet zo duur was geweest. De courgettenestjes zijn voorlopig maar in één winkel verkrijgbaar (Sainsburys in Londen (Engels)), waar ze worden verkocht voor 1,75 £ (ongeveer 2 €) voor 20 gram (dat is dus 100 €/kg).

Tags: ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *