Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

ING bundelt krachten met Jean-Luc Moerman in gigantisch reclamedoekproject

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Het hoofdkantoor van ING in Brussel wordt gerenoveerd en in plaats van voorbijgangers en automobilisten een visie op een bouwplaats voor te stellen, heeft de bank besloten om samen met de Belgische kunstenaar Jean-Luc Moerman een meesterwerk te maken.

We spraken eerder op deze blog over nieuwe trends in de reclame en meer specifiek in de weergave ervan. Het gebruik van reclamedoeken nam exponentieel toe, zoals we hebben uitgelegd. Het door ING ingezette zeildoek bereikt een nieuwe dimensie (in letterlijke zin) en in figuurlijke zin ook door het onderwerp in kwestie. ING had de keuze tussen zichzelf promoten en…iets anders doen. Uiteindelijk werd een puur artistiek onderwerp gekozen door de samenwerking met JL Moerman, een kunstenaar die sinds vorig jaar met Citroën samenwerkte voor de tijdelijke DS4-winkel (niet ver van het hoofdkantoor van ING).

Mijn mening:

Waar eindigen reclamedoeken wat de grootte ervan betreft? Er lijkt enkel een beperking te bestaan betreffende de grootte van het gebouw waarop het wordt aangebracht. En dat is goed, want het moet gezegd worden dat deze display meer aandacht trekt dan de gewone 4/3. Aan de andere kant, hoe lang kunnen reclamedoeken gewoon in 2D blijven bestaan met het oog op de digitale golf? Is deze 2D-ondersteuning op het moment van de interactie niet al dood? Ik vraag me af of technici in staat zijn om het reclamedoek aan te passen aan de eisen van de consument op het gebied van interacties. Misschien is een volgende stap het integreren van hologrammen die u in staat stellen om een andere en evoluerende boodschap te bekijken, afhankelijk van waar u zich bevindt. Hologrammen kennen sinds 2011 een opleving in directe marketing.

Tags:

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *