Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Idee in beeld: hoe Nespresso haar renovatiewerken in een marketingcampagne omzet

Het is al een tijdje geleden dat we een “idee in beeld” hebben gepubliceerd. Dankzij Nespresso kunnen we de week afsluiten met een leuk idee dat we in augustus op de Champs Élysées zagen.

Renovatiewerken moeten niet altijd storend zijn

Nespresso renoveert momenteel haar hoofdwinkel op de Champs Élysées. In plaats van de zaak te sluiten en trouwe klanten te verliezen, opende het bedrijf er een tijdelijke winkel (die we een “pop-up store” kunnen noemen, alhoewel de ligging hier dezelfde is als de vaste winkel). De werfdoeken werden gebruikt om te communiceren over de werkzaamheden en een gigantische gouden capsule zorgt ervoor dat je de werf niet kan missen. Dat doet u misschien herinneren aan een ander gelijkaardig initiatief waarover we het vorig jaar hadden: de opening van Jaeger Le Coultre op de Place Vendôme, waar een reusachtige horloge een ware attractie vormde voor de voorbijgangers. Beide public relations-campagnes werden uitgewerkt door het Parijse bureau .

Tips voor uw marketingstrategie

Elke handelaar moet wel eens zijn winkel renoveren. Op regelmatige tijdstippen moet de inrichting aan de nieuwe smaak worden aangepast en de klantervaring worden vernieuwd. Zonder kan niet. Onderga de renovatie niet, maar gebruik ze om u zichtbaarder te maken. Als u iets kan ontwerpen dat visueel aantrekkelijk is en tot interactie aanzet, dan verhoogt u de nieuwsgierigheid van voorbijgangers en potentiële klanten.

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *