Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Hoe ik mij van sociale netwerken wist te bevrijden

Misschien hebt u mijn artikel van vorige week (het eerste van het jaar) gelezen waarin ik uitlegde hoe ik opnieuw baas wil zijn over mijn eigen tijd en mezelf wilde bevrijden van de verslaving van sociale netwerken.

 

Hoe ging ik te werk om mezelf te bevrijden van de verslaving aan sociale netwerken

Hier is wat ik intussen heb gedaan en waardoor ik al veranderingen in mijn dagelijkse routine zie:

  • Facebook van mijn smartphone verwijderd (op mijn tablet, die ik alleen ’s avonds gebruik, heb ik het naar het laatste scherm doorgestuurd)
  • Kennisgevingen voor alle andere sociale toepassingen (Twitter, Hootsuite, LinkedIn) evenals YouTube uitgeschakeld
  • YouTube verplaatst naar het laatste scherm van mijn smartphone
  • Nuttige toepassingen als Medium, Arte naar het eerste scherm van mijn smartphone verplaatst

En het werkt! Het is verbazingwekkend hoeveel mijn gebruik van Facebook en andere nutteloze toepassingen is verminderd (in feite is het vooral Facebook dat mij ongelooflijk veel tijd heeft gekost). Ik zou graag de beschikbare statistieken willen zien om u het effect te kunnen tonen.

 

Opnieuw gezonder leven

Ik zeg niet dat we ons zonder een minimum aan zelfdiscipline kunnen bevrijden van sociale netwerken. Maar de bovenstaande stappen hebben mij geholpen om me opnieuw te richten op wat voor mij belangrijk is: lezen, schrijven (niet alleen om informatieve redenen) (Frans) en denken.

Ik had ook het geluk artikelen te mogen vinden van Patrick George, een neurochirurg die schrijft over hoe onze hersenen werken en die op LinkedIn nuttige adviezen geeft over hoe we er het meeste uit kunnen halen op basis van het tijdstip van de dag. Jammer dat zijn artikelen alleen in het Frans verkrijgbaar zijn.

Dus ik vond de energie om mijn oude routine opnieuw op te nemen, dat wil zeggen mijn dag eerder dan gewoonlijk te beginnen door ingewikkelde dingen te lezen en mijn gedachten op te schrijven. Tot nu toe heeft deze routine mij in staat gesteld om elke dag 1 blog te schrijven. Ik kon ook een 10.000 woorden tellende praktische handleiding over de uitvoering van marktonderzoek schrijven, een handleiding die ik de komende weken in 10 opeenvolgende afleveringen zal publiceren.

Het probleem waar ik nu voor sta, is dat ik zoveel dingen heb geschreven dat ik alles moet vertalen, wat bijdraagt aan de stapel werk die ik al had.

Tags: ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *