Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Hoe een conceptstore ontwikkelen met een beperkt budget

Na mijn bezoek aan de conceptstore SMETS in Brussel en de beschrijving van innovatieve factoren die daarop volgde, bezocht ik Le Dressing.

Le Dressing is een kleine winkel die zich openlijk de “conceptuele” stroming toeëigent. Ze werd geopend door Issiaka Johnson, een Belg van Kameroenese en Guinese origine met smaak voor mode.

Issiaka opende Le Dressing vorig jaar in de Atheneumstraat 7 in Brussel (loodrecht op de zeer bezochte Elsenelaan) met hulp van het Brussels Waarborgfonds.

Hij biedt voornamelijk kleding aan in een typische omgeving voor conceptstores: vlakke ruimtes, maximum één of twee voorbeelden per product, aangepast meubilair voor een cosy interieur en voorwerpen die een bijzondere sfeer oproepen. Zo zal een fiets met gouden handvaten en voetpedalen zeker uw aandacht trekken.

Tips voor uw businessplan

Issiaka bewijst dat het mogelijk is zich te differentiëren met een beperkt budget. Zijn recept is gebaseerd op een mix van smaak, zoektocht naar innovaties en een aanbod van moeilijk te vinden merken. Hoewel dit recept de investeerders van businessplan kon overtuigen, moet u toch niet vergeten dat het succes van uw marketingstrategie en uw onderneming over het algemeen ook afhangt van een reeks factoren waarop u geen impact hebt. Een goede locatie voor uw winkel vinden is daar één van, zoals we in een vorig artikel al uitlegden.

Tags: , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *