Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

In het Nissan café is geld verboden: je betaalt met energie!

Nissan heeft een originele pop-up winkel geopend om promotie te maken voor XStorage, een product dat is gemaakt van gerecycleerde batterijen van de Nissan Leaf en waar mee je elektrische energie kan opslaan voor huishoudelijke doeleinden.

 

Initiatief #ElectrifyTheWorld

Onder de hashtag #ElectrifyTheWorld wil Nissan de dialoog aangaan met burgers over alternatieve methodes om energie te creëren, op te slaan en te gebruiken. Het is voor Nissan ook een middel om hun batterijsysteem XStorage te promoten. Voor hen die Leaf niet kennen, het gaat om een 100% elektrische wagen van Nissan. Nog redelijk zeldzaam hier, maar toch behoorlijk sexy en geschikt als stadswagen.

XStorage wordt gemaakt in partnerschap met het Britse Eaton (een conglomeraat van zo’n 100.000 werknemers in de sector van energiebeheer).

 

Inspiratie zodra je de pop-up winkel binnenstapt

Aan de ingang van de Nissan pop-up worden voorbeelden van goede praktijken voorgesteld op een muur bekleed met (namaak) schuim (het doet u wellicht denken aan de muur van Poltrona Frau (Frans) waarover we het in 2013 hadden). Tussen de verschillende voorbeelden van globaal energiebeheer herkennen we het gebouw van Media TIC in Barcelona, dat werd gebouwd door Enric Ruiz Geli, een man die ik kon ontmoeten in 2012 (bekijk hier dit verbazingwekkende project (Frans)).

 

Hoe zit deze pop-up eruit?

Er wordt niets te koop aangeboden in het ‘electric café; totaal niets, behalve een klantenervaring en een sensibiliserende boodschap voor elektriciteit: #ElectrifyTheWorld
Wat kan je er dan doen? Wel, genieten en betalen met energie in plaats van in harde munt. Dat was het concept. In plaats van een menu in euro’s werd de prijs van koffie en gebakjes aangegeven in watt (30 W of 60 W al naargelang de lekkernij). Je moest dus eerst calorieën verbranden alvorens te kunnen genieten.

 

Onze mening

We vonden het concept van het Nissan Electric Café erg goed. Het was anders dan andere pop-up winkels die we in 2016 bezochten. Maar deze differentiatie bleef trouw aan het imago en de boodschap van Nissan. In die strategische zin was de differentiatie zeer geslaagd.

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *