Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Gooi uw oude gsm’s niet weg: ze zijn erg in trek!

Onmogelijk te weten of het gaat om nostalgie of dat het gewoon uit snobisme is. Eén ding is echter zeker. Wij zien een lichte evolutie, een opkomende tendens om weer oude gsm’s te gebruiken.
Enkele trendsetters en VIP’s werden onlangs gezien met oude gsm-modellen: Anna Wintour (uitgeefster van  Vogue US) met een telefoon met klepje van het type StarTAC, Rihanna, Bill de Basio (burgemeester van New-York), Iggy Pop … het lijkt alsof sommigen de gebruikservaring van deze voorlopers van de mobiele telefonie missen. Zij die in de jaren ’90 het draadloos telefoneren ontdekten en nu misschien op zoek zijn naar een overjaarse ervaring.  
Is het omdat zij de hypertechnologie van de hedendaagse smartphone slecht verteren, of is het simpelweg uit praktische overwegingen, zoals de levensduur van de batterij (herinnert u zich nog dat tien jaar geleden de batterij slechts om de 10 dagen moest worden opgeladen?). Niemand weet het zeker, maar wat wel duidelijk is: er is  een niche op de markt..
Een Franse start-up heeft een aanbod gelanceerd om deze evolutie te exploiteren. Lëkki (dat is de naam van het bedrijf) verkoopt klassieke gsm’s, sommige nieuw, andere herverpakt, met een garantie van zes maanden. Ze hebben een leuke e-winkel waar u gsm’s vindt van merken die niet meer bestaan (wat is die sector toch verandert de voorbije 10 jaar!): de kleine Motorola StarTAC die het summum van technologie was, de onvergetelijke Ericsson T28/T29 en natuurlijk de Nokia 331/8210.

Beseft u niet hoe vlug de tijd voorbijgaat? Hier een eenvoudige truc om te weten wanneer u oud begint te worden. Als u het verleden begint te missen (« vroeger was alles beter, niet?? ») en naar oude voorwerpen verlangt, dat is het moment waarop u oud begint te worden. Kom, laten we eens rondkijken op de website van Lëkki…ik denk dat ik oud aan het worden ben.

Photo : Shutterstock

Tags:

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *