Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Goede voornemens voor 2016 (vervolg)

Hier het vervolg van mijn vorige artikel over mijn goede voornemens voor 2016. In mijn leven zijn er enkele passies die al te lang heb laten liggen (voor de duur van mijn doctoraat eigenlijk). In 2016 kan ik de draad weer opnemen.

Mineralogie

Weinigen weten dat mijn loopbaan begon in een sector die ver afligt van het marktonderzoek en big data. Alvorens me in de marketing en de sociale wetenschappen « te storten », zat ik in de « harde wetenschappen». De passie die ik als kind kweekte voor mineralogie leidde tot een semiprofessionele loopbaan. Ik schreef verscheidene artikelen voor internationale tijdschriften (Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Australië en zelfs Rusland) en was één van de 6 correspondenten ter wereld van Mineralogical Record, alvorens mee de lancering van een Frans tijdschrift over mineralogie op te starten in de jaren ‘90.

Mijn verzameling « stenen », die al jarenlang liggen opgeslagen in dozen gaan in 2016 dus weer het licht zien.

Oude zeldzame boeken

Door mijn passie voor mineralen ging ik ook oude boeken over mineralen en kristallen verzamelen. Die twee wetenschapstakken zijn redelijk « recent » (ongeveer 200 jaar) en de literatuur erover is behoorlijk uitgebreid (de meest uitgebreide privéverzameling telt 10000 werken). Gelukkig hield ik tijdens mijn periode van inactiviteit toch boeken die werden verkocht halvelings in het oog en kocht ik enkele werken die nu wachten om gelezen te worden. Door me opnieuw voor de markt te interesseren, ontdekte ik dat de markt van oude boeken in Italië wezenlijke veranderingen heeft ondergaan. Er werd inderdaad een nieuwe wet aangenomen die verbiedt om boeken van meer dan 50 jaar oud zonder vergunning uit te voeren (ongeachte de waarde ervan en zelfs binnen de EG).

Liever dan mijn geld uit te geven aan “Made in China”-producten die slechts tijdelijk meegaan, wil ik in 2016 enkele euro’s investeren in oude boeken die herontdekt en bewaard kunnen worden. Die boeken zullen mij overleven en een teken zijn van mijn passies en mijn verblijf hier. “Made in China” daarentegen zal voor altijd verdwijnen (niet zonder eerst onze planeet te hebben vervuild).

Bron: Shutterstock

Oldtimer

Is het een teken van mijn naderende« midlife crisis »? Alleszins zou ik in 2016 ook graag mijn droom van 6 cilinders willen realiseren: een BMW 635 CSi (het model uit de jaren ’80). Het enige probleem dat ik moet oplossen is iemand te vinden die deze zeldzame parel (zonder mechanische nachtmerries) voor mij op de kop kan tikken. Een wagen van 25 jaar oud kopen vereist inderdaad kennis die ik niet heb. Als u iemand kent, laat het me weten.

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *