Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Geeft uw marketingstrategie een menselijk gezicht

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

Marketing wordt steeds meer uitgevoerd op basis van algoritmes die zijn gebaseerd op computerbeslissingen. Die tendens tot automatisering geeft minder ruimte aan de menselijke kwaliteiten van de werknemer om zo het verschil te maken bij de klant. Wij schreven onlangs trouwens een artikel over aanbevelingsalgoritmen en kunstmatige intelligentie in het zakenleven, waaruit het maatschappelijk probleem ervan blijkt. Zoals u al vlug zult merken, heeft de invasie van algoritmen een grote invloed op de klantervaring, maar niet altijd even positief.

Als u in een sector werkt waar deze technologieën worden gebruikt, kan de volgende differentiatiestrategie u misschien wel interesseren.

We ontdekten de volgende advertentie in een Engels tijdschrift over oude wagens. Ze komt van een verzekeringsmaatschappij (Peter S Taylor, Engels artikel) die alle clichés van de sector negeert en net het tegenovergestelde doet van wat de concurrentie probeert. De reclame zet (met een ouderwetse grafiek wat het overigens mooi nostalgisch (Frans artikel) maakt) de moderne methodes (call center, stemmenu’s, …) en ouderwetse methodes tegenover elkaar. De reclame promoot duidelijk de menselijke gebruiken die zijn gebaseerd op vertrouwen. Het zijn gebruiken die tegenwoordig zijn verdwenen zijn en die wellicht mee de oorzaak zijn van het negatief imago dat de klant over de sector heeft.

24We vonden dit standpunt dat met de traditie breekt erg goed doordacht omdat het overeenkomt met de verwachting van de klant, wat leidt tot een latente ontevredenheid van de klant over de andere actoren in de sector.
Een ander voorbeeld van een differentiërende marketingstrategie in dezelfde sector is dat van Onna Onna, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die enkel vrouwen verzekert..

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *