Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Een marketingoperatie verbindt BMW met Kuka

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

BMW heeft in haar flagship store in Brussel (Waterloolaan 23-24) een marketingcampagne gelanceerd met de fabrikant van industriële robots KukaAan de ingang van de winkel werd een transparante glazen kubus van ongeveer 3 meter grootte geplaatst waarin wordt gedemonstreerd wat een robot allemaal kan.

Een Beiers initiatief van co-branding.

Het lijkt erop dat initiatieven van co-branding momenteel de wind in de zeilen hebben. We hadden het twee weken geleden al over het initiatief van Dandoy/Delvaux , een project van co-branding tussen twee gevestigde merken (met maar liefst 185 jaar geschiedenis) die bovendien 100% Brussels zijn. BMW verbindt zich met dat andere Beierse merk waarmee de autofabrikant al jarenlang industriële betrekkingen onderhoudt. De maatschappelijke zetel van Kuka ligt in inderdaad in Augsburg en de onderneming is al sinds de jaren ’70 gespecialiseerd in robots voor industrieel gebruik. De robots van KUKA zijn sindsdien de norm in de automobielindustrie, waar ze worden gebruikt voor bijvoorbeeld laswerkzaamheden en voor het samenvoegen van het koetswerk van wagens. Wat voorheen handenarbeid was (met lastoestellen die wel tientallen kilo’s wogen) werd intussen geautomatiseerd.

Van auto’s tot meubels

In de marketingcampagne van BMW wordt de robot niet gebruikt om het fabricatieproces van wagens te laten zien. De robot hier is uitgerust met een kettingzaag, waarmee ze een stuk ruw hout omvormt tot twee mooie stoeltjes. Het decor van de flagship store doet recht aan natuur en ecologie (elektrische wagens, weet u wel) en  her en der verspreid over de winkel vindt u berkenstammetjes. De berk symboliseert de landen uit het noorden en de zitstoeltjes met noordelijk design maken de sfeer.

Besluit

Het initiatief BMW-Kuka is erg interessant en trekt veel bezoekers aan. Kinderen zijn in de hemel en u ziet aan hun twinkelende oogjes dat de robots een bijna magische aantrekkingskracht op hen uitoefenen.  Ga dit schouwspel zeker kijken als u in de buurt bent. Het vindt tijdens de week tweemaal per dag en op zaterdag driemaal (14, 16 en 18 uur) plaats.

Tags:

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *