Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Een interessante winkelinstallatie bij Stella McCartney in Rome

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

In de winkel van Stella McCartney in de via Borgognona in Rome zag ik een interessante winkelinstallatie. Ze bestaat uit twee LED-panelen die waarmee de achtergrond van de producten kan worden veranderd.

Het effect is erg boeiend en laat toe verschillende sferen te creëren, die tevens een beeld van het universum van het merk oproepen. Vooral als het donker wordt, is het effect goed zichtbaar.

Zoals u ziet op de verschillende foto’s die ik maakte, volstaat het om het product op een transparante tafel te plaatsen om het gewenste effect te krijgen. Verschillende varianten van een product kunnen zich in verschillende contexten bevinden en zo tot de verbeelding van voorbijgangers spreken, terwijl ze tegelijk het universum van het merk naar voren brengen.

Opvallen voor de klant: een kwestie van herhaling

Als u een regelmatige lezer bent van deze blog, dan weet u wellicht al dat ik er sterk van overtuigd ben dat het herhaaldelijk tonen van hetzelfde product in een etalage tot kopen aanzet. Ik heb al verschillende keren geïllustreerd (zie dit artikel) en toegelicht dat het herhaaldelijk plaatsen van verschillende varianten van een product in de etalage ervoor zorgt dat de hersenen informatie gemakkelijker kunnen verwerken en zo sneller tot een keuze komen.

Het voorbeeld van de winkel Stella McCartney geeft in zekere zin die overtuiging weer: hetzelfde product in verschillende varianten. Hier is het niet het product zelf dat varieert, maar wel de achtergrond. Zo kunt u de verschillende sferen met elkaar vergelijken.

Tags:

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *