Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Een eenmerkwinkel van Miele-producten in Berlijn

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

We spraken al meermaals over pop up-winkels, een relatief nieuw winkeltype waarbij merken rechtstreeks in contact kunnen komen met de consument en dat een interessant alternatief vormt voor traditionele distributiekanalen, die doorgaans door derden worden beheerd. Sommige merken kozen ervoor om hun tijdelijke winkel een permanent karakter te geven, zoals Danone in Barcelona met “Casa Danone. Dit soort winkels blijft eerder zeldzaam, maar we vonden er toch nog in Berlijn, waar er twee eenmerkwinkels zijn op  Unter Den Linden: die van Nivea en Miele.

Wij bezochten beide winkels tijdens onze laatste “marketingonderzoek” in de Duitse hoofdstad in juli en zijn verheugd enkele foto’s van de Mielewinkel te kunnen tonen (daar mochten we foto’s nemen).

Alle producten worden er tentoongesteld en zoals u merkt op de foto’s hieronder kunnen bezoekers er op een reuzegroot aanraakscherm door het aanbod bladeren en gepersonaliseerde inlichtingen opzoeken. Dit apparaat is overigens min of meer standaard geworden in de flagship store.

Interessant is dat de Mielewinkel, net zoals in een conceptwinkel, ook als restaurant dient (u raadt al welk merk van apparaten ze in de keuken gebruiken) en dat het bovendien een terras deelt met haar buur Nivea.

Over het algemeen is het een erg “Duitse” winkel wat de aangeboden klantervaring betreft. Er zijn niet echt gekke dingen te vinden. De winkel is verzorgd, proper, goed beheerd en is een goede weerspiegeling van de Duitse kwaliteit.

In een ander artikel gaan we hier diepgaander op in in en hebben we het ook over de pop up-stores. Tot binnenkort.

Tags: , , ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *