Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Een directe, of op zijn minst innovatieve marketingcampagne

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Laten we de week beëindigen met een artikel dat ongetwijfeld de specialisten van directe marketing zal interesseren, evenals iedereen die nog altijd de reguliere post gebruikt om prospecten te vinden en bestaande klanten loyaal te maken. We gaan het vandaag hebben over briefomslagen, postzegels en de goede oude papieren catalogus. Nostalgie, zowaar.

De meesten onder u denken dat het “offline”-kanaal achterhaald is en een nutteloos medium is om nieuwe klanten aan te trekken. Misschien is het toch tijd om dat weer in vraag te stellen.
Zoals in zoveel situaties, stijgt onze aandacht als we iets nieuws onder ogen krijgen. We worden sommige stimuli gewoon en worden er ongevoelig voor als ze overdadig aanwezig zijn en op elkaar gelijken; iets wat eruit springt en verschillend is, merken we wel weer op. Dat geldt ook voor reclame via de post. Die is steeds zeldzamer; dus als iemand de moeite doet om een in het oog springende en originele verzending te maken, is de kans groter dat u ze opendoet.  U herinnert zich misschien het voorbeeld van Cartier waarover we het enkele jaren geleden hadden.

Vandaag tonen we een ander mooi voorbeeld uit Parijs: Berluti (luxe schoenmaker overgenomen door LVMH) .

Hun recentste catalogus werd enkele dagen geleden via de post verstuurd, en het minste wat we kunnen zeggen is dat de omslag heel anders was dan we tot dusver ontvingen. Bekijk de foto’s hieronder om u te laten overtuigen. U zult wellicht het handgeschreven adres en de gebruikte kaligrafie opmerken, maar ziet u ook dat kleine detail bovenaan rechts? U hebt het goed gezien. Het gaat om een  gepersonaliseerde postzegel met de bekende producten van Berluti.

Dit is echt wel de versie 2.0 van offline marketing. Proficiat aan de marketingploeg van LVMH/Berluti die, dankzij haar zorg voor detail, erin slaagde de merkpositionering over te dragen. Het vergt een grote dosis creativiteit om zoiets te creëren.

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *