Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Deze reclame is echt geniaal

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Vrijdag is een mooie dag om met een gemakkelijk-te-lezen artikel te eindigen.

Laat me daartoe bijdragen en mijn schrijfkwaliteiten vandaag beperken tot enkele regels.

Ik weet niet meer hoe ik ertoe gekomen ben (wellicht door mijn super toepassing Feedly), maar onlangs ontdekte ik deze prachtige reclame van LEGO uit de jaren ‘80: een meisje toont fier wat ze zonet met Lego heeft gebouwd met deze slogan: “What it is is beautiful” (vrije vertaling en moedwillig niet getrouw aan het origineel: “Wat het ook voorstelt, het is mooi”). Blijkbaar had ik ze volledig weggezapt toen ze in 2011-2012 viraal ging ten bate van een marketingcampagne bij de lancering van een Lego-gamma voor meisjes. De recente brief van een Amerikaans meisje herlanceerde het debat over de mannelijkheid van Lego-speelgoed en deed tegelijk de voorliefde voor deze reclame uit 1981 aanwakkeren.

Op zoek naar meer informatie over deze reclame ontdekte ik dat Lego eigenlijk een serie had gemaakt met kinderen en hun realisaties. Ik vond het een goed idee om al deze reclames te visualiseren in één enkele blog, wat ik hier dus doe. Nostalgie, nostalgie…

Ik vind deze reclame geweldig omdat ze niet vals klinkt. De fierheid van die kinderen kunt u aflezen, voelen; het is echt zuivere emotie en de fotograaf deed een geweldige job om die emotie in beeld te vatten.

Bovendien gaat de reclame samen met een wetenschappelijke uitleg over de mechaniek hoe kinderen iets in elkaar knutselen. Zo ontdekken we dat kinderen van 3 tot 7 jaar voor het plezier knutselen en die tusesn 7 en 12 vanuit realisme iets in elkaar steken. Nu begrijp ik waarom mijn zoontje van vier zo fier is op wat hij maakt. En hij verdient het.

Niet alleen ontroert deze reclame, ze verandert ook de wijze waarop ouders het zien. Is het niet “beautiful”?

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *