Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Detailhandel: veel humor in de vitrines van Moynat

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Moynat behoort tot de LVMH-groep en wij zijn vaak erg gecharmeerd door de creativiteit die ze aan de dag leggen omervaringsgerichte marketing in hun winkels te introduceren.

Onlangs reisden we naar Parijs om innovatie in de kleinhandel te onderzoeken en we vonden dat haar uitstalramen wel een artikel op deze blog waard waren.

De twee vitrines van haar winkel in de rue rue Saint-Honoré zijn onderverdeeld in vijf kleine scènes, die elk met veel humor en spot een verhaal vertellen bij een bepaalde tas uit hun collectie. Ons lievelingsverhaal is dat van de reistas, waaruit papieren brieven en woorden te voorschijn komen (zie foto hieronder): “Onderzoek bij de Académie française na verdwijning van honderd miljard gedichten”; een aparte toonzetting en een vleugje humor die Breton, Magritte en hun collega’s zeker zouden hebben gewaardeerd.

Onze mening

Weer eens een prachtig voorbeeld van hoe de traditionele kleinhandel kan innoveren en een band kan creëren met de mensen op straat. We kunnen niet genoeg herhalen dat klanten aantrekken en houden in de toekomst zal afhangen van hoe de handelaar zich kan differentiëren en potentiële klanten een verrijkende ervaring kan aanbieden.

Dat kan binnenin de winkel, maar ook erbuiten. Als u zelf handelaar bent, vergeet dan niet dat communicatie ook buiten de winkel plaatsvindt. Het is trouwens daar dat het grootste potenteel in termen van cijfers zich bevindt, want mensen die uw winkel binnenkomen waren eigenlijk al overtuigd. Zoek daarom inspiratie in de vele voorbeelden die we u de voorbije jaren hebben op deze blog getoond (Van Cleef en Arpels, de Pingouins van Vuitton, de Converse boetiek in Berlin, de dinosaurussen van Vuitton, …)

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *