Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

De verkoop van vinylplaten explodeert in de VS

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Het is nu al twee jaar lang dat we deze trend volgen: de vinylplaten zijn al enkele jaren opnieuw in de mode en het eerste semester van 2015 heeft die tendens alleen maar bevestigd. De verkoop van “Long Play” vinylplaten (platen met voldoende muziekstukken om een album genoemd te kunnen worden) is gestegen met 52,1% (van 145 naar 221 miljoen dollar!).

Op hetzelfde moment stegen de inkomsten uit gratis streamingdiensten (business model van het freemium type gefinancierd met reclame) met 27,1%, van 128 naar 162 miljoen dollar (u vindt alle cijfers in dit rapport).

Met andere woorden, de groei van de vinylplaat is hoger dan die van de gratis streamingdiensten.

De verklaring daarvoor ligt wellicht in datgene wat de echte muzieliefhebbers belangrijk vinden, diegene die op zoek zijn naar een bijzondere “geluidskleur” in de vinylplaat. Want die laatste klinken inderdaad anders, geven emoties die niet bij digitale muziek te vinden zijn, en bezitten ook een nostalgische dimensie die tot de groei van de verkoop bijdraagt.

En u? Wat vindt u ervan? Hebt u het genoegen van de vinylplaat al opnieuw ontdekt?

Afbeelding: shutterstock

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *