Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

De pop-upwinkel van Vestiaire Collective in het Mandarin Oriental

Tijdens de kerstperiode 2016 opende het Franse e-commerce bedrijf “Vestiaire Collective (Frans)” (gespecialiseerd in tweedehands luxeproducten) een pop-upwinkel binnenin het Mandarin Oriental, een vijfsterrenpaleis gelegen in 231 rue Saint Honoré in Parijs. Helaas kreeg dit initiatief, ondanks de marketing, weinig aandacht in de media. We trokken erheen om te zien wat er te beleven valt en deze ‘fygitale’ operatie in enkele foto’s te vereeuwigen.

Laten we beginnen met de basisinformatie, al achterhaald als dit artikel verschijnt. De pop-upwinkel is inderdaad al gesloten omdat, zoals alle pop-ups, de levensduur ervan noodzakelijkerwijs beperkt is. Ze was open van 12 tot 23 december en toonde een zestigtal voorwerpen, gaande van 200 euro (voor een paar manchetknopen van Chanel) tot 38.000 euro (voor een Hermès Kelly tas in blauwe krokodil, een zeer zeldzaam product, zie foto onderaan dit artikel).

Volgens Stéphane Sécula, die me ontving, werd de pop-up vooral bezocht door hotelgasten. In dat opzicht heeft de marketingstrategie goed gewerkt, want het ging er voor Vestiaire Collective vooral om internationale klanten, die de lokale versies van de website misschien niet kennen, kennis te laten maken met haar platform.

Eerder dan een commerciële operatie, was de pop-upwinkel van Vestiaire Collective eigenlijk dus een communicatiestrategie. Daarmee treedt ze in het spoor gelijkaardige initiatieven die je voortdurend vindt in steden als Lyon, Toulouse, Marseille, Monaco, Bordeaux, Toulouse en Brussel.

 

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *