Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

De mooiste innovaties zijn soms ook de eenvoudigste

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Revolutionaire, disruptieve innovaties zijn misschien ook degene die de meeste zichtbaarheid en media-aandacht naar zich toetrekken. Toch blijven dat uitzonderingen. De meeste innovaties zijn incrementeel. Toch kunnen kleine verbeteringen, ideeën met gezond verstand de klantenervaring versterken en tot een commercieel succes uitgroeien. Wij willen u vandaag graag zo’n eenvoudig, maar superintelligent idee leren kennen, dat op Kickstarter al enorm succes kende: de  Frankfurter Brett (Engels), een snijplank.

Kickstarter: een ideaal platform voor marktonderzoek

Kickstarter (Engels) (net zoals andere crowdfunding platforms overigens) is een uitstekend instrument voor marktonderzoek. Dankzij crowdfunding kunt u inderdaad het risico bij opstart van uw bedrijf beperken en voorafgaand de vraag van de markt voor uw product inschatten. Op het moment dat wij dit artikel schrijven, heeft de
Frankfurter Brett al vier maal het bedrag binnengehaald dat nodig is om het project te lanceren (100 000 €). Met een dergelijk resultaat kunt u met een gerust hart het welslagen van uw project tegemoetzien.

 

Frankfurter Brett: een slimme innovatie voor een betere klantenervaring

Het Frankfurter Brett project kon ons bekoren omdat het de klantenervaring aanzienlijk verbetert door meerdere problemen efficiënt aan te pakken. Ten eerste lost het een probleem van ruimte op waar iedereen al mee te maken heeft gehad. Wie wenst er immers niet een grotere keuken? Wie heeft al niet eens zitten schelden bij te weinig plaats om ingrediënten voor een gerecht uit te stallen? Daarnaast maakt het u efficiënter en leert het u een nieuwe methode van koken : met de tablet voor de neus.

 

Waar zit het probleem?

Naast het succes Kickstarter is er een probleem van schaal (scalability). Incrementele innovaties als de Frankfurter Brett zijn moeilijk te beschermen. Het product zit in een hogere prijsklassen en goedkopere kopieën zullen al vlug beschikbaar zijn, waardoor het succes op lange termijn van het product in gevaar komt.
Het vermoedelijke zakenmodel (als het bedrijf doorzet) zal de oprichters ervan verplichten om te blijven vernieuwen (een beetje zoals Bodum (Frans)). Nieuwe ideeën ontstaan in Europa, de producten worden er ontworpen, maar de productie gebeurt uiteindelijk in lageloonlanden.

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *