Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van IntoTheMinds agentschap
Advies in Data & IT

De conferentie RecSys 2017 over aanbevelingsalgoritmes gaat van start!

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

Ik schrijf dit artikel op het vliegtuig naar Milaan, mijn eerste tussenstop op weg naar Como voor de conferentie RecSys 2017, een conferentie die openstaat voor academische onderzoekers en mensen die zich bezighouden met algoritmische aanbevelingen.
Deze algoritmen zijn wijdverspreid op websites om gebruikers te helpen hun weg te vinden door de imposante hoeveelheid beschikbare informatie en ze een betere gebruikerservaring te bieden. Zoekmachines zijn bijvoorbeeld in feite niets anders dan zeer complexe aanbevelingsrobots, die u helpen de juiste inhoud te vinden, afhankelijk van waar je bent en wat u voorheen hebt opgezocht. Het niet gebruiken van deze algoritmen om inhoud op het internet te zoeken is onmogelijk geworden. Herinner u het experiment dat we een paar maanden geleden deden om te proberen o uit een filterbubbel te geraken. We hadden het op deze blog al uitgebreid over aanbevelingsalgoritmen (Frans). ik kan u dus alleen opnieuw verwijzen naar de eerder gepubliceerde artikelen, als u meer over het onderwerp wil weten.

De conferentie RecSys 2016 vond plaats in het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston (VS). Dit jaar wordt ze opnieuw in Europa georganiseerd, met name door de Universiteit van Milaan in de prachtige omgeving van het Comomeer.

Wat zeer interessant is op deze conferentie zijn de workshops op de eerste en de vijfde (en laatste) dag. Ik ben zeer vereerd om deel uit te mogen maken van het Organiserend Comité van de FATREC-workshop over eerlijke en verantwoorde aanbevelingen. Die workshop vindt plaats op 31/08/2017.

Tijdens de conferentie, kunt u mij op mijn Twitter-feed (@pnschwab) volgen. Ik zal ook artikelen schrijven over de meest boeiende presentaties en speciale artikelen wijden aan onderwerpen die de lezers van deze blog kunnen interesseren.?

 

 

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *