Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

De Bicycle Store : een marketingstrategie op maat

The Bicycle Store is een conceptstore in Parijs die, zoals de naam het aangeeft, volledig aan fietsen is gewijd. Alleen, het gaat niet over een gewone fietsenwinkel… het productgamma is inderdaad heel verschillend van wat u bij Decathlon vindt.

De winkel bestaat 5 jaar en biedt een productgamma van drie soorten fietsen aan, die een beetje zijn wat een maatpak voor kleding is: er is een gamma “prêt-à-porter”, een gamma “op maat” en een gamme “volledig op maat”.

Het gamma “prêt-à-porter” bestaat uit fietsen van hoogwaardige kwaliteit, zoals u ze in gespecialiseerde winkels vindt. Het gaat om het onderste segment (hoewel ik me niet zo gemakkelijk voel met deze term, gezien de kwaliteiet van de verkochte producten).

Het middensegment is volledig personaliseerbaar en wordt met de klant samengesteld. Elk element van de fiets kan zelf worden gekozen (uit een uitgebreide keuze van kleuren en materialen) en wordt op verzoek voor u samengesteld.

Ten laatste de crème-de -la-crème, het premium segment. De fietsen worden op maat gemaakt na onderzoek van uw lichaamsbouw en de afmetingen van uw nieuwe frame worden daarop afgesteld. Natuurlijk kan ook in dit segment alles worden gepersonaliseerd en het mooiste is dat alles volledig in Parijs wordt gemaakt. Een “Made in France” die zeker onze minister Arnaud Montebourg moet behagen.

Tips voor uw marketingstrategie

Het voorbeeld van The Bicycle Store illustreert de mogelijkheid om zich van de massa te kunnen onderscheiden (wat we differentiatie noemen),  zelfs in een sector die zeer traditioneel is en weinig innovatie in haar winkels kent.

De oprichters van The Bicycle Store hebben (al dan niet bewust) een bestaand business model (prêt-à-porter/op maat) aangepast aan een ander soort product. En het lijkt te werken.

De kwaliteit van het product zelf moet natuurlijk beantwoorden aan de marketingbelofte (wat hier wel het geval lijkt te zijn).

Wij willen het team graag feliciteren: hun producten zijn geweldig en zeer aantrekkelijk, de dienstverlening is uitstekend en het personeel gepassioneerd. Een klantervaring die u zeker moet uitproberen in hun winkel in 17, boulevard du Temple in Parijs.

Tags:

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *