Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van IntoTheMinds agentschap
Advies in Data & IT

De applicatie “Spott” van Appiness belooft een mooie toekomst te krijgen

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

Vorige week was ik uitgenodigd door de directeur vernieuwing van de VRT (nederlandstalige Belgische openbare omroep) op hun evenement creative circle III. Daar stelde de VRT de innovaties voor die momenteel worden onderzocht in hun laboratorium. Dat laatste, Sandox genaamd, ontvangt in driemaandelijkse periodes ondernemers die hun business aan de realiteit willen toetsen. De presentaties en demonstraties werden gegeven door 5 jonge bedrijven:  Fisheye,  Limecraft,  Moovly,  Appiness  et  Kiswe (Engels.)

 

Koop wat u op tv ziet met de mobiele applicatie Spott

De meest indrukwekkende demo voor mij was die van Appiness, een start-up in Aalst die de mobiele app “Spott” creëerde. De app werd getest bij een panel van 300 tv-kijkers van de VRT en de VTM (een Vlaamse commerciële zender). Deze applicatie behoort tot de zogenaamde « second-screen » applicaties en maakt het de kijker mogelijk om automatisch informatie te krijgen over producten en objecten die op het scherm verschijnen (tijdens een talkshow, een kookuitzending, het nieuws, een serie, …). Dat kan zuivere informatie zijn (bijvoorbeeld een recept) of commercieel gerelateerde informatie (het model en de prijs van het kleedje van de presentatrice). En natuurlijk kan met de app (en dat is het geniale ervan) dadelijk een bestelling worden geplaatst.

De applicatie gebruikt een algoritme dat voorwerpen herkent en automatisch de producten die op het scherm worden getoond gaat opzoeken in een database waarin de producten van de partners (verkopers bijvoorbeeld) zijn opgeslagen met de prijs ervan.

Het algoritme werkt momenteel niet in real time; de video moet 36 uur voor de uitzending naar Appiness worden gestuurd om te worden geanalyseerd en voorbereid.

 

Onze mening

Deze applicatie is gewoonweg revolutionair. Het kopen van producten die u op het scherm ziet, was nog nooit zo eenvoudig en is een grote stap voorwaarts in de klantenervaring. Ook voor de merken is er een voelbare vooruitgang. Ze kunnen voortaan hun return on investment verhogen wanneer ze investeren in product placement op tv. De test is momenteel beperkt tot 300 gebruikers. Rekening houdend met het succes van de beta-test, zal het experiment binnenkort worden uitgebreid naar 50000 personen. Jonas De Cooman, mede-oprichter van Appiness, gaf ook aan dat hij momenteel gesprekken voert met Amerikaanse zenders (CBS, Fox).

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *