Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

De allermooiste manieren om een product te tonen. Deel 1: Niketown in New York

Gisteren bladerde ik door de duizenden foto’s die ik de laatste jaren tijdens mijn reizen maakte in winkels. Ik besefte dat sommige manieren om producten te presenteren bijzonder geslaagd, zelfs doeltreffend waren, en ik wilde deze herinneringen met u delen.

Laten we er een serie van maken. In plaats van u een langdradige post met honderden foto’s voor te schotelen, dacht ik dat het misschien interessanter zou zijn om er een serie van te maken, gerangschikt per verkooppunt. Ik zal mij onthouden van lange commentaren; een sprekende foto zegt meer dan woorden.

Voor deze eerste van de reeks neem ik u mee naar New York, op 6th Avenue waar Nike Niketown heeft ingericht, een tempel die geheel gewijd is aan de sport. Afgezien van het concept van de winkel zelf, een stadion volgens universum met een buitensporig atelier voor de meest veeleisende klant, is het de zorg die werd besteed aan het in de kijker zetten van de producten, die mij opviel. Om maar een voorbeeld te noemen: de sportschoenen stonden netjes op een rij per ‘familie’, er werd gezocht naar kleurassociaties om de aandacht te trekken (wat lukte) en de tentoonstellingsruimten waren zelf zo ontworpen dat ze een (vaak overdonderend) contrast vormden met de producten. Dit verhaal van tegenstelling is interessant, want naast het overdonderend (overigens niet de beste term) contrast, is het vooral de energie die eruit naar voren komt en de klant bereikt; een goede energie dus in een universum waar alles zo gedaan wordt dat de klant zichzelf overtreft en in het product de energie vindt die hij mist. Want de belofte van Nike is er wel degelijk. ‘Just do it’ is de belofte om uit het product de energie te putten om zichzelf te overtreffen.

Tags: ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *