Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Datawetenschap in de woorden van een kind

De term “datawetenschap” blijft ondoorzichtig voor de gewone man. Toch wordt deze term in de media vaak gebruikt als een van de meest trendy disciplines van het moment. Om het mysterie achter specifieke dataterminologie te ontrafelen, hebben we een reeks video’s gelanceerd, die worden voorgesteld door onze sterpresentator: Pierre-Raffaele (10 jaar oud op het moment van de opnames). ?

Na het succes van zijn serie over de “zakenwereld” verdiept hij zich nu in de “datawereld”.

De eerste 4 afleveringen zijn gewijd aan de 4 belangrijkste taken die datawetenschappers dagelijks uitvoeren:

  • Opschonen van gegevens (data cleaning)
  • Voorbereiden van gegevens (data prep)
  • Datamining
  • Gegevensvisualisatie (data viz)

Ze zullen worden gevolgd door specifieke afleveringen over de problemen waarmee datawetenschappers iedere dag te maken krijgen.

Elke video duurt ongeveer 2 minuten en heeft als doel om in eenvoudige woorden uit te leggen wat er achter de terminologie schuilgaat. Pierre-Raffaele maakt gebruikt van humor … en van zijn legoblokjes om het mysterie achter data op te helderen.

Deze pretentieloze miniserie hebben we volledig zelf ontworpen. Als het concept u bevalt en als u ons wilt sponsoren, neem dan zeker contact met ons op. De 1e aflevering ziet u hierboven, de 2e hieronder. De volledige afspeellijst vindt u op dit adres op YouTube (Franse video’s).

Veel kijkplezier en om het met de woorden van Pierre-Raffaele te zeggen: “op weg naar nieuwe avonturen”.

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *