Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van IntoTheMinds agentschap
Advies in Data & IT

Data Innovation Summit 2017: Big Data ten bate van de mens

De editie 2017 van de Data Innovation Summit (Engels) is voorbij. Het evenement was een groot succes, aangezien alle plaatsen zeer snel waren uitverkocht. We kunnen Philippe Van Impe en zijn team enkel maar feliciteren voor de organisatie van dit evenement, dat de aandacht kreeg van alles wat in België te vinden is aan datawetenschappers, data engineers en andere voorstanders van het gebruik van data (data science). Het thema van dit jaar was: “Using Data to build a better world”, een actueel onderwerp na de hackathon “Denguehack”, die via gegevens een oplossing probeert te zoeken tegen het Denguevirus.

De organisatoren hadden me uitgenodigd om mijn werk op de RTBF te komen toelichten, evenals mijn visie op ethische data science, die ten dienste van de gebruiker staat. Bij het werken in de openbare sector is data science iets heel anders dan in een privébedrijf met commerciële doeleinden. De onderliggende problemen stellen ons voor specifieke uitdagingen (op het vlak van ethiek en vooral van filterbubbels) waarvoor oplossingen op maat zijn vereist, maar vooral ook veel verbeelding nodig is om modellen uit te vinden die nog niet bestaan. Voor het werk rond het algoritmisch personaliseren van de relatie met de gebruiker inspireer ik mij sterk op academische onderzoeksresultaten, evenals op de uitwisseling met mijn collega’s van het Big Data-project bij de ERU (Engels), een vruchtbaar terrein waar er veel uitwisseling is van kennis en ervaringen op het vlak van uitzendingen. Hieronder vindt u de dia’s van mijn Keynote van 12 minuten. Als u vragen hebt, twijfel zeker niet om contact op te nemen.

Slides pierre nicolas schwab DISummit 2017 (Big Data, Brussels) 

 

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *