Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Covid19: waarom ligt er geen toiletpapier in de rekken van de supermarkt?

In mijn analyse van de 9 gevolgen van Covid19 op de detailhandel wees ik op het irrationele gedrag van consumenten aan het begin van de quarantaineperiode. We herinneren ons allemaal de jacht op wc-papier. Het valt op dat de weken voorbijgaan en dat de rekken nog altijd leeg blijven.

Om dit te begrijpen, nodig ik u uit deze video te bekijken. Ze sluit aan op een onderzoek van een journalist op Medium (Engelse site). Wat uit dit verslag naar voren komt, is behoorlijk fascinerend. Een duik in het hart van de leveringsketen geeft goed zicht op het verschil tussen B2C en B2B.
In deze twee volledig gescheiden leveringsketens vinden we het antwoord op de existentiële vraag waarom er nog altijd geen toiletpapier in de rekken van de supermarkten ligt.

Naast dit voorbeeld geeft de Amerikaanse journalist duidelijk aan hoezeer B2B- en B2c-kanalen verschillen. Deze twee waardeketens staan zo los van elkaar dat ze hermetisch afgesloten worden en de fabrieken van de ene niet aan de andere kunnen leveren. Een ander interessant punt is dat deze B2B / B2C leveringsketens ook afzonderlijk bestaan voor andere producten zoals bananen en bier.

Het is een boeiende videoclip, die u ongetwijfeld ertoe zal aanzetten het artikel te lezen waarnaar ik aan het begin van dit artikel verwijs.

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *