Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Coach vindt inspiratie bij Keith Haring voor campagne 2018

Het premium-modemerk Coach heeft zijn campagne voor het voorjaar van 2018 onthuld en inspireert zich op het werk van de kunstenaar Keith Haring. De aangeboden producten zijn gepersonaliseerd en bevatten enkele emblematische illustraties van Haring. Hetzelfde geldt voor de winkel die we bezochten.

Keith Haring (1958-1990) is een Amerikaanse kunstenaar die beroemd werd om zijn zeer herkenbare, kleurrijke en energieke illustraties. Haring behoorde toe aan een artistieke stroming die in de jaren tachtig ontstond in New York en geïnspireerd was op de cultuur van graffiti, die in New York City het licht zag aan het einde van de jaren zeventig.

Een muur geïnspireerd door Keith Haring (copyright creative commons, Chris Hunkeler)

 Dit initiatief van Coach deed ons een parallel te trekken met de samenwerking tussen Louis Vuitton en Jeff Koons. We kunnen niet zeggen dat deze partnerschappen zeldzaam zijn. Luxe-merken maken vaak gebruik van deze mix van kunst en vakmanschap. Maar in dit geval leken de tijdelijke en artistieke nabijheid van kunstenaars Jeff Koons en Keith Haring ons echter enige overeenkomsten te vertonen.

De samenwerking van Vuitton met Koons gaat echter verder dan alleen maar het personaliseren van producten. Zoals we in een eerder artikel aangaven, omvat deze samenwerking ook de etalages die zelf kunstwerken zijn geworden.

Tags: ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *