Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van IntoTheMinds agentschap
Advies in Data & IT

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

Bijzonder colloquium « Big Data en ethiek » op 15 juni 2017 in Brussel

Na het enorme succes van de Data Innovation Summit 2017 (Engels) is er op Twitter een discussie losgebarsten over de relatie tussen Big Data en ethiek; een belangrijke discussie, die echter al te vaak wordt overheerst door technische overwegingen.
Al vlug gaven meerdere mensen hun interesse voor dit onderwerp aan. Die verhoogde interesse deed het idee ontstaan om iets te organiseren rond dit onderwerp, een evenement waarvoor binnen enkele minuten de actoren werden gevonden en de grote krijtlijnen werden vastgelegd.

Ik ben dus verheugd u de deelname van kwaliteitsvolle actoren te kunnen aankondigen voor deze bijzondere conferentie. Op het moment dat ik dit artikel schrijf hebben zich al bijna 100 mensen ingeschreven. Als u zich interesseert voor Big Data en datawetenschappen, mis dan zeker niet deze kans om deel te nemen aan dit debat en kom op 15 juni 2017 vanaf 18.30 uur naar de VUB (Vrije Universiteit Brussel) in Brussel. In tegenstelling tot andere meetups georganiseerd door de European Data Hub zal deze minder technisch zijn, maar zeker zo belangrijk.
Ook ben ik verheugd te mogen aankondigen dat professor Michael Ekstrand (Universiteit van Boise, Verenigde Staten, wiens voorstelling tijdens de Conferentie RecSys 2016 in Boston (Massachussets Institute of Technology) grote indruk maakte, onze uitnodiging heeft aanvaard en onze hoofdgenodigde zal zijn op 15 juni.

Als u zich wenst voor te bereiden op deze meetup en meer wilt weten over het onderwerp dat zal worden besproken, raad ik u aan enkele artikelen te lezen die ik de voorbije maanden heb gepubliceerd. Bijvoorbeeld de oproep die ik deed voor meer respectvolle algoritmes ten gevolgen van mijn pessimistische houding over de impact van artificiële intelligentie op onze persoonlijke vrijheid. Dat onderwerp werd eveneens besproken in december 2016 in het kader van de conferentie die ik in Brussel organiseerde met leden van de ERU. We hadden toen een boeiend gesprek over ethiek, die in het kader van mijn werk bij de RTBF een centrale plaats inneemt (zie daarover mijn uiteenzetting op de Data Innovation Summit 2017).

Alle praktische informatie vindt u op de website Meetup.com

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *