Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Bij Smalto worden kledingstukken kunstwerken

Nog een mooi voorbeeld van geslaagde en gedifferentieerde marketing in een fysiek verkooppunt.

De zoektocht naar differentiëring is voor marketeers een voltijdse bezigheid, omdat het  dikwijls een wondermiddel is (niet altijd terecht want men moet niet de dienstverlening en productkwaliteit vergeten die rechtstreeks invloed hebben op de klanttevredenheid).

Het voorbeeld van de dag vonden we in de winkel Smalto in de rue François 1er, in het 8ste arrondissement in Paris. Dit luxemerk innoveert en differentieert zich in de presentatie van zijn producten. Maar laten we beginnen:bij het begin wat is luxe?

Wat is luxe?

Luxe wordt door marketingspecialisten gedefinieerd als een categorie van voorwerpen of diensten waarvan de prijs niet overeenkomt met hun gebruiksnut. Met andere woorden, dezelfde behoefte bevredigen is veel duurder met een luxeproduct dan met een gelijkaardig ‘normaal’ product. De prijs wordt natuurlijk verklaard door de kwaliteit van het voorwerp of de dienst en de waarde die eraan wordt toegekend, een waarde waarin de liefhebber zich herkent en daarom liever voor het luxeproduct  dan de minderwaardige tegenhanger kiest. Die, voornamelijk esthetische, waarden beïnvloeden ook kunstliefhebbers, wat verklaart dat kunst en luxe zo goed samengaan.

Om terug te komen op onze winkel van vandaag, Smalto, die kunst en luxe handig met elkaar versmelt. In haar winkel in Parijs zijn de uitstalramen via kaders in gesculpteerd hout omgevormd tot levendige taferelen, die de werken van grote meesters uitbeelden zoals die in sierlijsten in de mooiste musea hangen. De kleding van de Italiaanse kleermaker wordt zo tot echte kunstwerken omgevormd. 

Tags:

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *